İzmit'te Bisikletsiz Ev Kalmayacak - Son Dakika
Yerel

İzmit'te Bisikletsiz Ev Kalmayacak

İzmit\'te Bisikletsiz Ev Kalmayacak

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit’te bisikletin girmediği tek bir ev kalmayacağını söyledi.

22.04.2015 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit'te bisikletin girmediği tek bir ev kalmayacağını söyledi.

Göreve geldiği yaklaşık 6 yıl önce İzmit'in bisiklet şehri olacağını söyleyen Başkan Doğan, geçen süre içinde bu yönde önemli adımlar atıl, ciddi ilerlemeler olduğunu belirterek, "İzmit'te bisiklete ilgi her geçen gün artıyor. Göreceksiniz yakında herkes bisiklet kullanacak. İzmit Belediyesi olarak bu alanda çok işler yaptık. Bisiklet yolları, bisiklet durakları, bisiklet eğitimler, binlerce öğrenciye ücretsiz bisiklet hediye edilmesi bu anlamda en ciddi yatırımlardır" dedi.

Yenişehir mahallesinde bulunan Şehit Selçuk Gökdağ Orta Okulu'nda 93 öğrenciye bisikletleri İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından teslim edildi. Bisiklet dağıtım törenine Başkan Doğan'ın yanı sıra Belediye meclis üyesi Ersin Alpaslan, Başkan Yardımcısı Güray Oruç, okul müdür Ahmet Gürkaş, öğretmenler, okul aile birlik başkanı Burcu Budak, öğrenciler ve veliler katıldı.

Öğrencilerin büyük coşku ve sevgi gösterileriyle karşılaşan Başkan Doğan, "Çocuklarımızın mutluluğu bizim için her şeyden önemli. Bütün çabamız çocuklarımızın daha mutlu olması için. Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz. Yavrularımızın bizden daha güzel şartlarda yaşaması için her türlü imkanımızı sonuna kadar kullanıyoruz. Çocuklarımızın bisikleti de olsun, tableti de olsun, bilgisayarları, akıllı tahtaları olsun, modern okullarda, spor salonlarında yetişsinler. Ne mutlu ki hükumetimiz sayesinde çocuklarımıza bu imkanları sağlayabiliyoruz" dedi.

12-13 yıl önce yapılan hizmetleri hayal etmenin bile mümkün olmadığını dile getiren Doğan, "Dönemin hükumetleri çocuklarımıza değil bu imkanları sunmak, çocuklarımız için hayati önem taşıyan menenjit aşısını bile bulamıyordu. Artık günümüzde sadece aşılar değil yollarımız da, boğaz köprülerimiz de, Marmarayları da, havayollarını da hızlı trenleri de yapılıyor. Demek ki artık paramız da var. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımıza kadar hepimiz haramı helali bilerek çalışıyoruz. Halkımızın derdini dert edinen bir iktidar var. Bunu da halkımız seçiyor. Halkımızın desteği sürdükçe bu hizmetler daha da artacak. Birliğimizi beraberliğimizi bozmak isteyenlere halkımız şimdiye kadar izin vermedi bundan sonra da izin vermeyecek" şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Ahmet Gürkaş da yaptığı konuşmada Başkan Doğan'a teşekkür ederek, "İzmit Belediyemizin bu projesini umarım diğer belediyeler de uygular" dedi.

Okul bahçesindeki bisiklet dağıtım töreninde öğrencilerin müzik gösterisi büyük ilgi gördü. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit'te Bisikletsiz Ev Kalmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement