İzmit'te Merdiven Boyayan 6 Genç Hakkında Dava - Son Dakika
Güncel

İzmit'te Merdiven Boyayan 6 Genç Hakkında Dava

İstanbul'daki Gezi Parkı eylemlerinin ardından yaygınlaşan merdiven boyama eylemi nedeniyle, izmit'te çoğu üniversiteli 6 genç hakkında 'polise mukavemet ve görevi engelleme' suçundan dava açıldı.

09.04.2014 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'daki Gezi Parkı eylemlerinin ardından yaygınlaşan merdiven boyama eylemi nedeniyle, izmit'te çoğu üniversiteli 6 genç hakkında 'polise mukavemet ve görevi engelleme' suçundan dava açıldı.

İstanbul'dan sonra İzmit'te de bazı setmlerde bir grup genç ellerine fırça alıp merdivenleri gökkuşağı renklerine boyamıştı. Daha çok çirkin görünümlü merdiven basamaklarını seçen ve bunları rengarenk boyayan gençlere herhangi bir müdahalede bulunulmazken, ertesi gün de zabıta ekipleri bu merdivenleri gri renge boyayamış, bu durum defalarca tekrarlanmıştı.

Polisin yaptığı tesbitler sonucu merdivenleri boyadıkları belirlenen ve çouğunluğu üniversiteli olan 6 genç hakkında önce çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle dava açıldı. Ancak bu davadan hepsi beraat etti. Bu kez ise aynı gençler hakkında 'polise mukavelette bulundukları' iddiasıyla yeni bir dava açıldı. Bu davaya 20 Mayıs'ta Kocaeli 5'ince Asliye Ceza mahkemesi'nde bakılacak. İddianamede 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istenen gençler, 'Görevli polis memurlarına karşı görevlerini yapmasını engellemek amacıyla cebir ve şiddet kullanmak'la suçlanıyor.

Gençlerin avukatı Talip Kavak yaptığı açıklamada, gençlerin çevreyi kirletme gibi bir eylemde bulunmadıklarını, görevli memuru engelleme suçunun oluşması için, memurun görevli olması gerektiğini, çevreyi kirletme suçlamasıyla eylemcileri engellemeye çalışan polislerin, ortada bir çevreyi kirletme hali olmadığından görevli sayılamayacağını ve bu nedenle de itham edilen suçun karşılığının bulunmadığını söyledi. - İzmitkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmit'te Merdiven Boyayan 6 Genç Hakkında Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement