İzmit'teki Autoport Limanı'nda Yeniden Faaliyet Hazırlığı - Son Dakika
Güncel

İzmit'teki Autoport Limanı'nda Yeniden Faaliyet Hazırlığı

İzmit\'teki Autoport Limanı\'nda Yeniden Faaliyet Hazırlığı

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi sahilinde, Serbest Bölge'nin yanında 2008 yılında 50 milyon dolarlık yatırımla yaptırılan, ancak 2007 yılında verilen 49 yıllık tahsisin, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından 2013 yılında iptal edilip tahliye kararı çıkarılan 'Autoport' adlı limanın yeniden faaliyete geçeceği bildirildi.

27.03.2015 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi sahilinde, Serbest Bölge'nin yanında 2008 yılında 50 milyon dolarlık yatırımla yaptırılan, ancak 2007 yılında verilen 49 yıllık tahsisin, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından 2013 yılında iptal edilip tahliye kararı çıkarılan 'Autoport' adlı limanın yeniden faaliyete geçeceği bildirildi.

Arkas Holding iştiraklerinden biri olan ve 2008 yılında yaklaşık 50 milyon dolar harcama ile yaptırıldığı belirtilen, Türkiye'nin ilk otomotiv ihtisas limanı olan Autoport, açıldıktan bir süre sonra Mehmet Coşkun adlı bir işadamının açtığı dava sonunda 2013 yılında faaliyetine son verdi. Buraya yapılan bazı binaların da imara aykırı olduğu belirtilerek yakılması istendi.

İki yılı aşkın süredir faaliyet yapılmayan ve boş duran Autoport Limanı ile ilgili olarak Arkas Holding Hukuk Direktörü Avukat Hasan Ünal bugün bir açıklama yaptı. "Türkiye'nin ilk otomotiv ihtisas limanı Autoport yeniden kapılarını açıyor" diye başlayan açıklamada, otomotiv sektörünün özel liman ihtiyacını karşılamak üzere inşa edilen Arkas Holding iştiraklerinden Autoport'un sektörün önemli bir çözüm ortağı olarak hizmet vereceği belirtilerek şöyle denildi:

"Bitmiş araç lojistiğinde stratejik bir konumda bulunması ve önemli bir park kapasitesine sahip olması nedeniyle otomotiv sanayii, Ro-Ro gemi işletmecileri için kritik bir tesis hüviyetine sahip olan Autoport, işletme faaliyetlerine yeniden başlamış bulunmaktadır. Autoport, ilk olarak 2008 yılında faaliyete geçmesini müteakip, üçüncü bir şahsın Maliye Bakanlığına karşı açtığı dava nedeniyle 2013 Eylül ayından beri hizmetlerine ara vermiş bulunmaktaydı. Dolgu ve iskele alanı için yapılan kullanım hakkı sözleşmesi ile ilgili dava sonuçlandıktan sonra Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından mahkeme kararındaki gerekçeler yerine getirilerek kullanım izni sözleşmesi 2058 yılına kadar geçerli olmak üzere yenilenmiş olup, söz konusu dolgu ve iskele alanı Autoport'a tahsis edilmiştir."

FOTOGRAFLI - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmit'teki Autoport Limanı'nda Yeniden Faaliyet Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement