İzmit'teki Fabrika İşçileri Bir Haftadır Eylemde - Son Dakika
Güncel

İzmit'teki Fabrika İşçileri Bir Haftadır Eylemde

İzmit\'teki Fabrika İşçileri Bir Haftadır Eylemde

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde ahşap ürünler üretimi yapan fabrikada çalışan işçiler 1 haftadır eylem yapıyor.

21.07.2014 18:51  Güncelleme: 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde ahşap ürünler üretimi yapan fabrikada çalışan işçiler, sendikanın merkezinin kendilerinden habersiz toplu iş sözleşmesi imzalamasının yanı sıra 47 kişinin de iş akdinin feshine tepki olarak bir hafta önce başlattığı protesto gösterilerine bugün de devam etti.

Yıldız Entegre Fabrikası'nda çalışan 400 işçi, üyesi oldukları Ağaç İş Sendikası Genel Merkezi'nin 11 Temmuz'da kendilerinden habersiz işverenle 2.5 yıllığına toplam yüzde 4 zam için sözleşme imzalamasına tepki gösterdi. Aydı tepkiyi, sendikanın Kocaeli Şube Başkanı Şener Furuncu da gösterirken, sendika şube yöneticileri ve işçiler bir hafta önce protesto gösterileri başlattı. Hem fabrika önünde, hemn kent merkezinde gösteri yapan işçiler, bu süreç içinde 47 arkadaşlarının da iş akdinin feshedildiğini, onların da işe iadesini istiyor.

Bu akşam saalerinde kent merkezinde yaklaşık 300 işçinin katılımıyla protesto yürüyüşü yapan işçiler, pankart ve sloganlarla işvereni ve sendikayı protesto etti. Yürüyüş Sabri Yalım Parkı'nda sona ererken, burada yapılan basın açıklamasında, imzalanan toplu sözleşmenin usulsüz ve kendilerinden habersiz olduğu belirtilerek, "Yaşadığımız bu süreçte ayrıca iş akdi feshedilen 47 arkadaşımızın işe iadesini istiyoruz. Bu toplu sözleşmeyi de kabul etmiyoruz" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmit'teki Fabrika İşçileri Bir Haftadır Eylemde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement