İznik'in Kurtuluşunun 94'üncü Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

İznik'in Kurtuluşunun 94'üncü Yıl Dönümü

İznik ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü kutlandı.

28.11.2014 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İznik ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Belediye Başkanı Osman Sargın, ilçe için çok önemli bir günde bulunduklarını söyledi.

Ülkenin her bir karış toprağında, Kurtuluş Savaşı'nın amansız mücadelelerinin yaşanmış hikayeleri olduğunu belirten Sargın, şöyle konuştu:

"Bu hikayelerin en anlamlılarına ev sahipliği yapmış bir şehirde yaşamanın haklı gururunu bir kez daha yaşıyoruz. Kurtuluşunun 94'üncü yılını coşkuyla kutladığımız İznik, kahramanlık mücadelelerinin mesajını hala kulaklarımıza fısıldamaktadır. Bu ülkenin, bu şehrin sevdalıları olarak bu mesajı en güzel şekilde okumaya ve anlamaya devam ediyoruz. Binlerce şehidimizin mübarek kanlarıyla İznik'in tarihine yazdığı şanlı mücadele, bugün bizlere birliğimizden, beraberliğimizden, bir oluşumuzdan, iri oluşumuzdan, diri oluşumuzdan asla taviz vermeyeceğimizi hatırlatıyor."

Törene, İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fırat Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kayabaş, AK Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Eroğlu, Belediye Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İznik'in Kurtuluşunun 94'üncü Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement