İznik Surları Temizleniyor - Son Dakika
Güncel

İznik Surları Temizleniyor

İznik Surları Temizleniyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 4 bin 970 metre uzunluğundaki İznik surlarında bitki ve ot temizliği çalışmalarını başlattı.

03.09.2016 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 4 bin 970 metre uzunluğundaki İznik surlarında bitki ve ot temizliği çalışmalarını başlattı.

İznik Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'ın, surlarda devam eden temizlik çalışmalarını yerinde incelediği kaydedildi.

Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sargın, 2 bin 500 yıllık geçmişi bulunan İznik surlarının temizlik ve restorasyon çalışmalarının başladığını aktardı.

Surlarla ilgili bilgiler veren Sargın, şunları kaydetti:

"Milattan önce 320-325 yıllarda Bitinya döneminde temeli atılıp Roma, Bizans dönemlerinde inşa edilen ve günümüze kadar bir çok kez restorasyon gören İznik surları artık hayat bulmaya başladı. İnşallah çok kısa bir dönemde Büyükşehir Belediyemizin, İznik Kaymakamlığımızın, İznik Müze Müdürlüğümüzün gayretli çalışmaları neticesinde İznik surları yaşanabilir alanlar haline gelecek. Biz, surların hayat bulmasından yanayız. Surlar hayat bulursa yaşamaları ömürleri daha uzun olur. Gelecek nesillere, gelecek kuşaklara daha sağlıklı bir şekilde bırakmış oluruz. Bu surların temizliğinin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizim olmazsa olmazımız takriben 4 bin 970 metre uzunluğunda iki sur arasında meydanlarımız var. Bu meydanlarda zaman içerisinde yürüyüş yolları, bisiklet yollarına dönüştürülüp yaşam alanları oluşturulacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Açıklamada, İznik Arkeoloji Müze Müdürlüğü denetiminde yapılan bitki ve ot temizliği çalışmalarının, burada yapılacak arkeolojik kazı ve restorasyon proje çalışmalarına ön hazırlık niteliği taşıdığı da ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İznik Surları Temizleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement