İznik'te 6 Yıl Önce Kaybolan Çiftin Ceset Parçalarının Bulunması - Son Dakika
Yerel

İznik'te 6 Yıl Önce Kaybolan Çiftin Ceset Parçalarının Bulunması

İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan incelemede, yaşlı çiftin kafatasında mermi deliği tespit edildiği öğrenildi.

13.07.2014 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İznik ilçesinde 6 yıl önce kaybolan çiftin evlerinin bahçesinde gömülü bulunan ceset parçaları üzerinde İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan incelemede, kafataslarında mermi deliği tespit edildiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Ahmet Refik ve Emine Öner çiftinin cesetlerine ait parçaların bulunmasının ardından bulgular incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti. Yapılan incelemede, çiftin kafatasında mermi deliği olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Bu arada, çifte ait ceset parçalarının dün ilçe mezarlığında toprağa verildiği öğrenildi.

Olay

Kaybolduklarında 82 yaşında olan Ahmet Refik Öner ile 73 yaşındaki eşi Emine Öner'den bir süre haber alamayan komşuları, 21 Nisan 2008 tarihinde polise haber vermişti. Çift, arama çalışmalarına rağmen bulunamamıştı. İznik Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadelerine başvurulan çiftin çocukları Zeliha Bedel ile Kamil Öner, olaydan kardeşleri Kenan Öner'i sorumlu tutmuştu. Kenan Öner ise suçlamayı reddetmişti. Öner, olaydan bir yıl sonra polis tarafından gözaltına alınmış ancak emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

Çiftin evinin 500 metrekarelik bahçesinde Haziran 2012'de de kazı yapılmış ve hayvan kemikleri bulunmuştu. Kenan Öner'in, önceki yıllarda, annesi ve babasına ait bazı tapu belgelerinde sahtecilik yaptığı gerekçesiyle "evrakta sahtecilik" suçundan hakkında kesinleşmiş 3 yıl 6 ay hapis cezasının bulunduğu, Öner'in bu suçtan 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildiği öğrenilmişti. Çiftin çürümüş cesetlerine ait parçalar, bu yılın nisan ayında evlerinin bahçesindeki korulukta gömülmüş olarak bulunmuş, çiftin gözaltına alınan oğlu Kenan Öner, tutuklanmıştı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İznik'te 6 Yıl Önce Kaybolan Çiftin Ceset Parçalarının Bulunması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement