İznik'te Gün Batımı Şenliği - Son Dakika
Yerel

İznik'te Gün Batımı Şenliği

İznik\'te Gün Batımı Şenliği

İznik Gölü’nde güneşin suya düştüğü 14-21 Mart ve 3-10 Ekim tarihleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik Kaymakamlığı ve İznik Belediyesi’nin ortak çalışması ile şenliğe dönüştü.

09.10.2016 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İznik Gölü'nde güneşin suya düştüğü 14- 21 Mart ve 3-10 Ekim tarihleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik Kaymakamlığı ve İznik Belediyesi'nin ortak çalışması ile şenliğe dönüştü.

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen Gün Batımı Şenliğin ikincisi İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde başlarken, hava muhalefeti ve sağanak yağış sebebiyle yarıda kesildi. Fakat İznik Gölü bu haliyle de fotoğraf severlere muhteşem kareler çekme fırsatı sundu.

Gün Batımı Şenliğine İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Binbaşı Fırat Toprak, Cumhuriyet Savcısı Sebahattin Taha Hasbutcu, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanı Aziz Elbas, Bursa Büyükşehir İlçe Koordinatörü Serkan Acar, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri ve fotoğraf severler katıldı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın İznik'te güneşin farklı doğup battığını belirterek, "İznik Gölü'nde güneş sevdiğine farklı kavuşur. İznik Gölü çok cömert bir gölümüzdür. Ağustos ve eylül aylarında ise turkuaz bir renge bürünür. Seyretmeye doyum olmaz. Sağlık açısından da birçok faydaları vardır. Sodalı suyu adeta insanlığa şifa dağıtmaktadır. Siz İzniklileri hiç sivilceli ve yaralı gördünüz mü? Hayır, göremezsiniz, çünkü İznik gölündeki sodalı su onları tedavi eder. Bugün bu güzelliği yaşamak nasip olmadı. Fakat İznik Gölü her haliyle mükemmeldir. İşte böylesine muhteşem bir gölü tüm dünya insanlarına sunmak istedik. Bu yıl ikincisini tertip ettik. İnşallah gelecek yıllarda da bu günbatımı etkinliklerini tertip edeceğiz. Ben bugün buraya gelen değerli konuklara teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından "Suya Düşen Işık" belgeseli ekranlarda izlenirken, başlayan sağanak yağış sonrası program sona erdi. İznik fotoğraf severlerin hazırladığı fotoğraf sergisi de katılanlardan beğeni topladı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İznik'te Gün Batımı Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement