İznik Ultra Maratonu - Son Dakika
Spor

İznik Ultra Maratonu

Bursa'nın İznik ilçesinde bu yıl 5'incisi düzenlenen İznik Ultra Maratonu, Tarihi Kent Koşusu ve ödül töreniyle sona erdi.

17.04.2016 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İznik ilçesinde bu yıl 5'incisi düzenlenen İznik Ultra Maratonu, Tarihi Kent Koşusu ve ödül töreniyle sona erdi.

Macera Akademisi-Race Setter tarafından ASICS firmasının iş birliği ve Bursa Valiliği ile Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle organize edilen etkinliğin Tarihi Kent Koşusu, İznik Limanı önünden başlatıldı.

Koşuya katılan 325 kişi, 5 kilometrelik parkurda birincilik için yarıştı. Koşuyu erkeklerde 18 dakika 31 saniyelik derecesiyle Kamil İnak ilk sırada tamamladı. Eren Beki 21.25 ile ikinci, Selim Öz ise 21.48'lik derecesiyle üçüncü oldu. Kadınlarda ise 24 dakika 48 saniye ile Dilara Demir birinciliği, 25.55 ile Serpil Semercioğlu ikinciliği, 26.24 ile İnci Döndas üçüncülüğü kazandı.

Daha sonra, iki gün süren yarışlarda dereceye girenler için ödül töreni yapıldı. Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Orhangazi Kaymakamı Yalçın Yılmaz, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, başarılı sporculara ödüllerini verdi.

Tarihi Kent Koşusu dışındaki yarışlarda, İznik Ultra 130 K erkeklerde Aykut Çelikbaş, kadınlarda Elena Polyakova, Orhangazi Ultra 80 K erkeklerde Hasan Öztürk, kadınlarda Alessia de Matteis, İznik Dağ Maratonu 50 K erkeklerde Halil Özcan, kadınlarda Marinda Bush, Derbent Patika Koşusu 15 K erkeklerde Oğuzhan Emre Singer, kadınlarda Esra İnal birincilikleri elde etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İznik Ultra Maratonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement