İznik Ultra Maratonu Spor ve Dostluk Mesajlarıyla Tamamlandı - Son Dakika
Spor

İznik Ultra Maratonu Spor ve Dostluk Mesajlarıyla Tamamlandı

İznik Ultra Maratonu Spor ve Dostluk Mesajlarıyla Tamamlandı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen İznik Ultra Maratonu’na Pazar günü yapılan kent koşusuyla sona erdi.

20.04.2014 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen İznik Ultra Maratonu'na Pazar günü yapılan kent koşusuyla sona erdi. 25 ülkeden 100'e yakın atletin katıldığı yarışlara halkın yoğun ilgisi vardı. Bursa Valiliği'nin desteği ile yapılan organizasyon barış, dostluk ve spor mesajlarıyla tamamlandı.

Bursa Valiliği, İznik ve Orhangazi Belediyeleri'nin desteğiyle Asics sponsorluğunda Macera Akademisi/Macera RaceSetter tarafından düzenlenen İznik Ultra Maratonu, Pazar günü gerçekleştirilen İznik halkının da katıldığı İznik Koşusu ile sona erdi. 18 Nisan'da başlayan ve 3 gün devam İznik Ultra Maratou'na 25 ülkeden 1000'e yakın sporcu katıldı.

HALKIN İLGİSİ YOĞUNDU

Kısa sürede uluslararası alanda başarılı bir organizasyona dönüşen İznik Ultra Maratonu'na halkın ilgisi de yoğun oldu. 600 kişilik bir katılım ile koşulan İznik koşusu ile sona eren maraton, pek çok gönüllü kurum ve kuruluşun yanı sıra yerel yönetimlerin katkısı ile hayat buldu. 3 gün süren yarışlarda 130 kilometrelik İznik Ultra Maratonu, 42 kilometrelik İznik Dağ Maratonu, 80 kilometrelik Orhangazi Ultra Maratonu, 3 kişilik takımlar halinde yarışılan İznik Ultra Takım Maratonu ve 10 kilometrelik İznik koşuları yapıldı.

VALİ KARAOĞLU: "HALKIN KATILIMI FESTİVAL HAVASI OLUŞTURUYOR"

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, sporun özellikle modern yaşamların hüküm sürdüğü günümüzde bir zorunluluk olduğunu vurgulayarak, "İznik Ultra'ya destek vererek hem Bursa'yı bir 'spor kenti' haline getirmeyi amaçlıyoruz hem de İznik başta olmak üzere Bursa'nın uluslararası bir destinasyon olmasını hedefliyoruz. Ultra maratonlar farklı ülkelerde düzenleniyor ancak İznik'i öne çıkaran özellikleri var. Öncelikle sporcular tarih, doğa, kültürle iç içe bir yarış deneyimi yaşıyor. İznik ve Orhangazi halkının desteği ve katılımıyla bir festival havası oluşturuyor. Hedefimiz gelecek yıllarda bu etkinliği çok daha ses getirici ve örnek gösterilen bir şekle büründürmek" dedi.

130, 80, 42 ve 10 kilometrelik etaplarıyla Türkiye'nin en büyük uluslararası ultra maraton organizasyonu unvanını taşıyan İznik Ultra Maratonu'na 25 ülkeden çok sayıda ünlü atlet de katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor İznik Ultra Maratonu Spor ve Dostluk Mesajlarıyla Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement