İzsu 45 İş Makinesi Aldı - Son Dakika
Güncel

İzsu 45 İş Makinesi Aldı

İzsu 45 İş Makinesi Aldı

İZSU tarafından 21 milyon TL bedelle alınan toplam 45 adet araç ve iş makinesi, düzenlenen törenle hizmete girdi.

01.08.2014 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZSU tarafından 21 milyon TL bedelle alınan toplam 45 adet araç ve iş makinesi, düzenlenen törenle hizmete girdi.

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından satın alınan 45 yeni iş makinesinin hizmete giriş töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Herkes bildiği işi yapsın" dedi.

Başkan Kocaoğlu, İzmir'de su sıkıntısının olmadığını dile getirerek, "İklim şartları giderek suyun aleyhine genişliyor. Tarımda da vahşi sulamayı bırakarak damla sulamaya geçeceğiz. Tasarruf etmek zorundayız. Tüm dünyayı bir su krizi bekliyor, hepimizi bunun bilincindeyiz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Türkiye'deki su kaynaklarının kullanımı ile ilgili bir stratejik plan başlatmak zorunda. Biz belediye olarak bu çalışmaları kendi sınırlarımız ölçeğinde başlattık ve suyumuzu korumaya çalışıyoruz. İzmirli hemşerilerimiz 2009'da başlattığımız kampanyada büyük bir duyarlılık gösterdi. İlerleyen dönemde yine benzer bir çalışmayı başlatacağız. Hep beraber suyu koruyacak bu duyarlılığı geliştirmek zorundayız" diye konuştu.

Kente yön verecek stratejik plan çalışmalarında son noktaya geldiklerini de belirten Kocaoğlu, "30 Mart'tan yılsonuna kadar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin nerede neyi nasıl yapacağını, hangi kaynakla yapacağını, yol haritasını açık ve net şekilde belirleyip İzmirlinin önüne koyacaktır. Geçmiş dönemlerde de bunu yaptık. Stratejik planımızı hazırlayarak yolumuza devam edeceğiz. Hizmet gelmedi diye tepki gösteren arkadaşlarımız var. Arıtmamız yok diye bizleri arayan, imza kampanyası başlatan vatandaşlarımız var. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 30 Mart'ta bağlanan ilçeler. Planlıyoruz. Yer seçimi var, ihalesi var, var oğlu var. Bizim ne yaptığımızı, ne yapacağımızı 10 senede öğrenemedilerse, bir 10 sene daha öğrenemeyecekler" dedi.

"STATLAR KONUSUNDA HERKES KONUŞUYOR"

İzmir'e yapılacak olan Göztepe ve Karşıyaka statları konusunda "Dere yatağının üstüne stat olmaz" eleştirilerini yanıtlayan Kocaoğlu, "Stat konusunu herkes konuşuyor, herkes bir şeyler söylüyor. Bilgili bilgisiz, dere yatağına stat yapılmaz diyorlar. Dere yatağını onun mesleği bilmez. İZSU bilir, jeoloji mühendisleri bilir, inşaat mühendisleri bilir. Bütün mesele kentin rantını yemek üzerine kurulan bir sistemin borazanlığını yapmaktan başka bir şey değildir" şeklinde konuştu.

"9.5 YILIN YÜKÜNÜ SIRTIMIZDAN ATTIK"

Geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleşen Poligon ve Fahrettin Altay metro istasyonlarına dair eleştirilere de cevap veren Kocaoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Metro uzunca bir süreden sonra nihayet bitti. Sırtımızda taşıdığımız 9,5 yılın yükünü 'Oh' diyerek üstümüzden attık. Biz bir şeyi başardık. Diğer şehirler gibi 'Biz bunu yapamıyoruz, bu bizim değil Ulaştırma Bakanlığı'nın görevi' demedik. Alnımızın akıyla başladığımız işi bitirdik. Gerekli önlemleri aldığımız halde, bizim aldığımız raporu bize karşı kullanmaya çalıştılar. Bu işleri bilen birisi olan eski bakana 'Bundan sonra bitse ne olur, bitmese ne olur?' sözleri yakışmıyor. Şimdi de şaftlar konusunda eleştiri alıyoruz. Poligon'daki şaft, kademe kademe kapatılacak. Yol açılacak. Bunun tünelle, hatla ilgisi yok. Bunlar beni kamçılıyor. Bunlar üzülmüyorum. Doğru yolda olduğumun daha çok farkına varıyorum. Çünkü bir garip telaş içerisindeler. Allah rızası için, çalışan, üreten, iş yapan, 10 senedir kendi göbeğini kendisi kesen ve doğru yönetme konusunda Türkiye'nin bir numaralı kuruluşu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni karalamakla, çamur atmakla, manipülasyon yapmakla ve üstüne topla tüfekle gelmekle hiçbir şey elde edemezsiniz, edemediniz, edemeyeceksiniz."

15 ARAÇ YENİ İLÇELERE

İZSU Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından alınan ekipmanlardan 6 adet kepçe, 3 adet ekskavatör kepçe, 6 adet kombine kanal temizleme aracı, Büyükşehir Belediyesi'ne yeni bağlanan ilçelere verildi. Ayrıca 12 adet kombine temizleme aracı için, 13,6 milyon TL bedelle ihale yapıldı. Araçların teslimatının 2014 yılı sonuna kadar yapılması bekleniyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzsu 45 İş Makinesi Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement