İzto'dan 'Fırat Kalkanı Operasyonu'na Destek - Son Dakika
Yerel

İzto'dan 'Fırat Kalkanı Operasyonu'na Destek

İzto\'dan \'Fırat Kalkanı Operasyonu\'na Destek

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin DEAŞ’ı temizlemek için Cerablus’a başlattığı ’Fırat Kalkanı’ operasyonunu desteklediklerini söyledi.

24.08.2016 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin DEAŞ'ı temizlemek için Cerablus'a başlattığı 'Fırat Kalkanı' operasyonunu desteklediklerini söyledi. Temmuz ayında İzmir'in ihracatının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 21 azaldığını açıklayan Demirtaş, "İç piyasada perakende satışlar biraz daha canlanmaya başlıyor" dedi.

İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) Ağustos ayı Meclis Toplantısı, İZTO Meclis Salonu'nda yapıldı. İZTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda, Ağustos ayında yaşanan terör olaylarında şehit düşen güvenlik güçleri ve sivil vatandaşların isimleri tek tek okundu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis üyelerine hitap eden Başkan Ekrem Demirtaş, "Bir yandan FETÖ ile mücadele etmeye çalışırken ne yazık ki diğer yandan da terör ile mücadele etmemiz gerekiyor" dedi.

Terör saldırılarının özellikle geçtiğimiz hafta ardı ardına yaşandığını ifade eden Demirtaş, " Van, Hakkari, Elazığ ve Bitlis derken cumartesi akşamı Gaziantep'ten hepimizin kanını donduran bir terör saldırısı haberi geldi. Amaç belli, kardeş kavgası ve iç karışıklık. Buna karşılık bize düşen birbirimize daha sıkı sarılıp, terörün kardeşliğimizi bozmasına izin vermemek. Devletimiz en sert karşılığı verme kararı aldı ve Cerablus'a sınır ötesi bir harekat başlatıldı. Operasyonun adı Fırat Kalkanı. Sınırımızın hemen yanını terör örgütlerinden temizlemek hakkımız ve bu operasyonu destekliyoruz" diye konuştu.

TİM verilerine göre Temmuz ayında İzmir'in ihracatının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 21 azalarak 532 milyon dolara gerilediğini açıklayan Demirtaş, "Temmuz ayında İzmir'in en fazla ihracat gerçekleştirdiği sektörler sırasıyla hazırgiyim ve konfeksiyon, kimyevi maddeler ve mamulleri, otomotiv, mobilya, kağıt, orman ürünleri ve tütün şeklinde gerçekleşti. İç piyasada perakende satışlar biraz daha canlanmaya başlıyor" dedi.

Başbakan'dan 'İzmir Körfez Geçişi' isteği

İzmir ekonomisi için yakın zamanda en önemli gelişme olarak, İzmir ve çevresinde devam eden dev ulaştırma yatırımlarının bitirilmesini işaret eden Demirtaş, "İstanbul ve Yalova'yı birbirine bağlayan Osmangazi Köprüsü tamamlandı. İstanbul'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü de 26 Ağustos Cuma günü açılacak. Şimdi sıra yıllardır istediğimiz İzmir Körfezinin iki yakasını bir araya getirecek, bir gerdanlık gibi olacak İzmir Körfez Geçişinde. Sayın Başbakanımıza bu konuda güveniyoruz. İzmir'e bu gerdanlığı kazandıracaktır. Ama adanın ihmal edilmemesi gerekir. Çünkü geçmişte var olan İzmir plajlarını orada yapabiliriz. Yazlığı olmayanlar bu adanın plajlarında denize girebilir. Ayrıca İzmir-İstanbul Otoyolu, İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattında da çalışmalar devam ediyor. Bu projelerin bitmesi, İzmir ekonomisine önemli katkı yapacak. İzmir- Antalya ve İzmir'i Avrupa'ya bağlayacak İzmir- Çanakkale arasının otoyol olarak yenilenmesini ve Çanakkale Boğaz Köprüsü'nü de bekliyoruz. Ayrıca havayolu ile İzmir'den yurtdışına doğrudan ana merkezlere uçulması talebimizi de yineliyoruz" diye konuştu.

"Fuara sahip çıkmamız gerekiyor"

İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) da 2 gün sonra açılacağını hatırlatan Demirtaş, "Bizim kurucusu olduğumuz İEF'e kentimizin ve ülkemizin bir değeri olarak sahip çıkmamız gerekiyor. Ülke olarak içinden geçtiğimiz zor süreçte dahi 20'nin üzerinde yabancı ülkeden delegasyonlar gelecek. Kentimizde fuar zamanı yine canlılık yaşanacak, yine insanlar fuara akın edecek, şehir dışından ve yurt dışından ziyaretçiler gelecek. Tüccar da esnaf da bundan faydalanacak" ifadelerini kaydetti.

19 Ağustos tarihli resmi gazetede yayınlanan vergi borçlarının yeniden yapılandırması ile ilgili kanun kapsamında oda borçlarını ilgilendiren hükümlerin de olduğunu ifade eden Başkan Demirtaş, "Üyelerimiz 31 Ekim 2016 tarihine kadar borçlarının yapılandırma için başvuruda bulunabilirler. Yapılandırma yapan üyelerimizin 1. taksitinin son ödeme tarihi 30 Kasım 2016. Üyelerimiz aidat borçlarının asıllarını ödedikleri takdirde gecikme zamları silinecektir. Üyelerimiz isterlerse aidat borçlarının asıllarını 6 eşit taksitte ödeyebilirler. Yapılandırılmış aidatlar, süresinde ödenmediği takdirde iptal olacak ve gecikme zamları tahsil olunacaktır" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzto'dan 'Fırat Kalkanı Operasyonu'na Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement