İzto Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

İzto Meclis Toplantısı

İzmir Ticaret Odası (izto) Meclis Toplantısı, Mayıs Ayı Hesaplarının Oylanması Sırasında Salonda Yeterli Çoğunluk Bulunmadığı Gerekçesiyle Tatil Edildi

01.07.2010 02:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Toplantısı, Mayıs ayı hesaplarının oylanması sırasında salonda yeterli çoğunluk bulunmadığı gerekçesiyle tatil edildi.

İZTO Meclis Başkanı Necip Kalkan başkanlığında yapılan toplantıda, 15 Haziranda istifa eden İZTO Genel Sekreteri Adnan Yıldırım'ın, meclis üyelerine gönderdiği e-posta metni okundu.

Yıldırım'ın maliye ve bürokrasi dünyasında önemli bir isim olduğunu belirten Kalkan, 'Keşke ayrılmasaydı. Geri dönmesi için uğraşıldı, ancak olmadı' dedi.

Kalkan, Yıldırım'dan boşalan İZTO genel sekreterliği görevine, Makbule Uğursal'ın vekalet edeceğini kaydetti.

Toplantıda, Yıldırım'ın istifasının gerekçelerinin soruşturulması amacıyla 'Meclis Araştırma Komisyonu' kurulması konusunun gündeme eklenmesini öngören 59 imzalı önerge kabul edildi.

Mayıs ayı hesaplarının kabulüne ilişkin 4. maddenin görüşülmesi sırasında söz alan İZTO Meclis üyesi Vasfi Çakıroğlu, İZTO'nun harcamalarında belirsizlikler bulunduğunu, oda hesaplarının incelenmesi için müfettiş talebinde bulunduğunu söyledi.

Çakıroğlu'nun konuşmasına tepki gösteren İZTO Meclis Üyesi Saffet Erdil, sektörel sıkıntıları konuşmak yerine Çakıroğlu'nun iddialarını dinlemek zorunda kaldıklarını belirtti.

Meclis kürsüsünden son kez konuştuğunu ifade eden Çakıroğlu, 'Bugün, tarihi bir görev üstleniyorsunuz. 4. maddenin reddi, İZTO'da yeni bir dönem açacaktır' dedi.

Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Cüneyt Güleç ise Çakıroğlu'nun Hesapları İnceleme Komisyonu üyelerinin giderleri detaylı biçimde incelediğini, görev bilinci içinde hareket ettiklerini söyledi.

- MECLİS TATİL EDİLDİ-

Konuşmaların ardından, Mayıs ayı hesaplarının oylanmasına geçildi. Yapılan oylamada, 37 üye kabul, 46 üye ise ret oyu kullandı.

İZTO Meclis Başkanı Kalkan, oylama sonrası yaptığı açıklamada, yasa gereği toplantıyı 3 iş günü sonrasına ertelediğini bildirdi.

Sıraların üzerine vurarak yoğun itirazda bulunan üyeler, Kalkan'ın bulunduğu kürsüye giderek, salonda çoğunluk yeter sayısının bulunduğunu savundu.

Mayıs ayı oda hesaplarının oylanması sırasında kullanılan oyların toplamının, toplantı başlama sayısı olan 95'in altında kaldığını bildiren Kalkan, '5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu çok net. Yapılan oylamalarda evet ya da hayır oyu kullanılabilir. Çekimser oy kullanılamaz. Mayıs ayı bütçesine kabul oyu verenler 37, hayır diyenler 46. Toplam oy 83. Oysa toplantıya başlama sayısı olan 95'i bulamadığımız için meclisi tatil ettim' dedi.

İZTO Meclis üyesi Alaattin Yüksel, meclisin tatil edilmesine karşı çıkarak, 'Meclis tatil edilemez. Bu kararı İdare Mahkemesi'ne götüreceğiz' diye konuştu.

Kalkan ise İZTO Meclis tarihinde ilk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını belirterek, '4. maddenin reddedildiğini kayıtlara geçiriyorum. Ancak yeterli çoğunluk sağlanamadığı için toplantıyı erteliyorum' dedi.

Üyelerin uzun süreli itirazlarının ardından yeniden kürsüye gelen Alaattin Yüksel, 'Toplantı, yeterli çoğunluk olmasına karşın iptal edildi. İZTO'nun daha fazla yıpranmaması için salonu boşaltalım ve Salı günü daha güçlü biçimde gelelim' diye konuştu.

- 'DERİN MAVİ' KONULU VİTRİN TASARIM YARIŞMASI-

Bu arada, İZTO Meclis Toplantısının açılışında, İZTO 125. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Derin Mavi' konulu vitrin tasarım yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

Yarışmada birinciliği Charma, ikinciliği Dulsinya, üçüncülüğü Oysho, dördüncülüğü ise Nautica mağazaları elde etti. İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, dereceye girenlere plaketleri ile ödüllerini verdi.

(ZEY-MED-BER) - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzto Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement