İztuzu Plajı'na Engelsiz Turizm Projesi - Son Dakika
Güncel

İztuzu Plajı'na Engelsiz Turizm Projesi

Dalyan Ortaca Köyceğiz Turizm Otelciler Birliği (DOKTOB) ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesince (MSKÜ) hazırlanan Engelsiz Turizm Projesi, İztuzu Plajı'nda hayata geçirilecek.

09.04.2016 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dalyan Ortaca Köyceğiz Turizm Otelciler Birliği (DOKTOB) ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesince (MSKÜ) hazırlanan Engelsiz Turizm Projesi, İztuzu Plajı'nda hayata geçirilecek.

DOKTOB'un genel kurulu, Muğla'nın Ortaca ilçesinde bir otelin salonunda toplandı.

Genel kurulda konuşan DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, turizm sorunlarının çözülmesi ve farkındalık oluşturulması gerektiğini belirterek, bölgenin kaderini değiştireceklerini söyledi.

Okutur, MSKÜ ile ortaklaşa hazırladıkları Engelsiz Turizm Projesi'nin yıl sonunda İztuzu Plajı'nda hayata geçirileceğini bildirdi.

Projenin bölgeyi Avrupa ve Türkiye'de zirveye çıkaracağını anlatan Okutur, "Geçen yıl 6 aylık bir çalışma sonunda hazırladığımız Engelsiz Turizm Projesi bitirildi. Güney Ege Kalkınma Ajansı destekli projemiz, bu yılın sonunda uygulamaya girecek. 2 milyon liraya mal olan proje kapsamında karadan ve kanaldan elektrikli taşıma ve teknelerle İztuzu Plajı'na engelli iskelesi, yürüme yolları, duş ve tuvaletler yapılacak. Bu proje Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın ise sayılı engelsiz turizm proje uygulaması olacak." açıklamasında bulundu.

Bölgede coğrafi açıdan çok uygun olmasına rağmen golf tesisi bulunmadığını ve marina olmadığını kaydeden Okutur, bunların markalaşma ve farkındalık yaratma açısından büyük kayıp olduğunu belirterek, "Avrupa ve Türkiye'de golf sahalarının yapılması bakımından en uygun il Muğla'yken bir tane resmi golf sahamız yok. Çünkü golf, zihinlere zengin sporu olarak yerleşmiş. Avrupa'da, Afrika'da ve Amerika'da her yerde golf sahası var. Taksi şoförlerinden normal çalışan memurlara kadar herkes golf oynuyor." dedi.

Caretta caretta müzesi kurulacak

Muğla'da 150'nin üzerinde ören yeri bulunduğuna dikkati çeken Okutur, kentin 3 ilçesindeyse müze olmadığını dile getirdi.

Okutur, Dalyan'a caretta caretta müzesi kurmak için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Belediyemizin katkılarıyla caretta carettaların yaşamını anlatan, canlı caretta carettalardan oluşan ve bölgedeki endemik bitkilerle tarihi de içine alan Dalyan'da müze binasının tescili yapıldı. Müze açılması için çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Okutur, Avrasya Maratonu'nun bir benzerinin 29 Ekim 2016'da "Dalyan Caretta Koşusu" olarak gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Tek listeyle gidilen seçimde Yücel Okutur ve yönetim kurulu güven tazeledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İztuzu Plajı'na Engelsiz Turizm Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement