İZVAK başarı ödülleri - Fatih Terim - - Son Dakika
Spor

İZVAK başarı ödülleri - Fatih Terim -

İZVAK başarı ödülleri - Fatih Terim -

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, "Herkes, İzmir'in Süper Lig'de en az bir takımı olmasını ister" dedi.

22.01.2014 21:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, "Herkes, İzmir'in Süper Lig'de en az bir takımı olmasını ister" dedi.

İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) tarafından 2013-2014 futbol sezonu birinci devresinde en başarılı isimlerin ödüllendirildiği törende konuşan Terim, Göztepe'de antrenörlük yaptığı için İzmir'de ev sahibi gibi davrandığını, ancak İzmir futbolunda herhangi gelişme olmadığını söyledi.

"Göztepe'de iyi ki antrenörlük" yapmışım diyen Terim, özgeçmişinde Göztepe'nin bulunmasını çok önemsediğini dile getirdi.

Terim, İzmir'de uzun yıllardır aynı şeyi konuşmanın üzücü olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir, bu kadar güçlü, tarihi kulüplerin olduğu, güzel bir şehir. Buradan bir takım, çok uzun süredir herhangi bir gelişim yapmadı. Barcelona modeli, Alman altyapısı yerine Türk modelini denemekte fayda var. Bunu, kendi içimizde çok iyi yapanlar var. Bunu yapmaya devam edecekler. Yakın zamanda Türkiye Futbol Federasyonunun ataklarını göreceksiniz. Herkes, İzmir'in Süper Lig'de en az bir takımı olmasını ister."

Sorunlara gerçekçi çözümlerle yaklaşılması gerektiğini kaydeden Terim, şöyle konuştu:

"Zamanında Galatasaray, Altay ile biz de yani Göztepe de Aydın spor ile oynuyorduk. Atatürk Stadı'nda 7 bin 500 kişi varken, biz Alsancak Stadı'nda 20 bin kişiye oynuyorduk. İzmir'in böyle bir potansiyeli var. Karşıyaka ile Göztepe'nin maçında, 80 bin kişi olduğunu biliyoruz. İzmir'de Milli Takım olarak Malta maçını 80 bin kişiye oynadığımızı hatırlıyorum. İzmir gibi futbol geçmişi uzun olan, tarihi güçlü olan bir şehrin, bütün kamil insanlarının bir araya gelmesi lazım. İZVAK gibi amatörce hizmet edenlerin dışında, futbolun tüm elementlerinin bir araya gelmesi lazım. Sorunlar biliniyor ama çözümlerde ortak noktada buluşmak lazım."

Terim, futbolcuların İzmir'i deplasman olarak kabul etmediğini ve buraya gelmeye bayıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ben de istiyorum, hazırlık maçlarına ben istiyorum diye geliyoruz. Yoksa kimsenin gelecek hali yok. Atatürk Stadı'nda kokmuş soyunma odaları, paslanmış demirleri konuşuyoruz, ama icraat zamanı. Söylemlerle eylemleri bir araya getirirsek çok iyi olacak. İzmir'deki köklü camiaların, Türkiye'de gerekli yerini alması gerektiğini düşünüyorum."

Göztepe'ye teknik direktör olmasının bir gecede gerçekleştiğini anlatan Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sabah idmana çıktım, ancak saha berbat, çim saha bulmak için her tarafı aradık. Şimdi ne değişti? Aldığım habere göre çok şey de değişmedi. Futbolun içinden gelenlere sesleniyorum. Futbolun pratik zekası, başka şeye benzemez. Bu işi seven, zeki, ticari zekası olan kişilerin bir araya gelip, bir plan dahilinde çok süratle bu hedefe doğru gitmesi gerekir. Buca ve Altınordu'nun ciddi atılımları var. Bayan takımlarında bir sorun yok."

Terim, yarın Altınordu'yu ziyaret edeceği için diğer kulüplerin alınmaması gerektiğini belirterek, İzmir'e daha sonra yine geleceğini sözlerine ekledi.

-İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi

İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi ise geleneksel olarak düzenledikleri yarışmada, 2013-2014 futbol sezonunun birinci devresindeki başarılı isimleri Öcal Uluç başkanlığındaki jürinin belirlediğini söyledi.

İzmir futbolunun, Bucaspor ve Altınordu ile altyapı konusunda uyanmaya başladığını kaydeden Yemişçi, diğer kulüplerin de altyapıya önem vermesi gerektiğini ifade etti.

Yemişçi, üretim ve istikrarın başarıyı getirdiğini belirterek, "Biz, iki senedir görevdeyiz. Bu süreçte yedi üye kulübümüzün onyedi başkanıyla tanıştık. Bu periyotta yirmi tane hoca, yüzlerce futbolcu gelmiş. İkinci devre ne olacağını bilemiyorum. İstikrarda sınıfta kalmışız. Bu istikrarsızlıkla başarı nasıl olacak" diye konuştu.

-Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a plaket

İzmir'de yapılacak statlara katkılarından dolayı plaket verilen eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ise İZVAK'ın, profesyonel takımların yanı sıra amatör sporu geliştirmek için çok gayret gösterdiğini söyledi.

İzmir'in Süper Lig'de takımı olmadığını hatırlatan Yıldırım, "Süper Lig'de takımın olması, şehrin Süper Lig'e çıkması demektir. Bu nedenle bu işi İZVAK'A havale etmeyeceğiz, işi belediye başkanlarına bırakmayacağız, şehir olarak futbolu sahipleneceğiz. Ortak ruh yakalanırsa, bunlar olur. Ben top oynamasını bilmem, ama iş yapılacaksa ben orada varım" dedi.

Yıldırım, İzmir'de yapılacak statların ihalelerinin 28 ve 29 Ocak'ta, amatör kulüpler için İzmir merkezinde sentetik çim sahanın ihalesinin de 18 Şubat'ta yapılacağına değinerek, ayrıca Atatürk Stadı'nın topyekün elden geçmesi projesinin, Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırımında bulunduğunu kaydetti.

Yıldırım, "Yeni Belediye Kanuna göre belediyelerin amatör ve profesyonel kulüplere katkıları, yasal olarak arttı. Bunun fırsat olarak görülmesi ve 2014 itibariyle bu yönde iş başına gelecek kadroların, İzmir'in spor konusunu ayrı olarak ele alması lazım" diye konuştu.

-Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı'nın Şampiyonlar Ligi'nde önemli başarı elde ettiğine dikkati çekerek, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan sonra dördüncü büyük takım olduklarını, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde finale kadar yükseleceklerini söyledi.

Konak Belediyespor'a ödülünü veren Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise 1992-1993 yıllarında o dönemki federasyon başkanı Şenes Erzik'in talimatıyla ilk kadın milli takımını kurduklarını belirterek, "O dönemde İstanbul'da birkaç takım vardı. Görüyorum ki Avrupa çapında takımlar çıkarıyoruz. Bu kadar coşkusu olan, böyle hedeflere konstantre olmuş başkandan da başka bir şey beklemiyoruz" dedi.

-Ödüller

İZVAK özel ödülüne layık görülen Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun rahatsızlığı nedeniyle katılmadığı törende ödülleri alanlar ise şöyle:

En başarılı takım: Altınordu

En başarılı teknik direktör: Hüseyin Eroğlu (Altınordu)

En başarılı futbolcu: Gökhan Karadeniz (Altınordu)

En centilmen takım: Altay

En centilmen taraftar: Menemen Belediyespor

En centilmen futbolcu: Kemal Zencirkıran (İzmirspor)

Jüri özel ödülü: Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı

İZVAK özel ödülü: Hamza Hamzaoğlu (Akhisar Belediyespor)

-başarı ödülleri

-fa

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İZVAK başarı ödülleri - Fatih Terim - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement