İzzet Baysal Şükran Günleri - Son Dakika
Kültür Sanat

İzzet Baysal Şükran Günleri

Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında 435 milyon 230 lira değerinde 140 eser kazandıran merhum hayırsever İzzet Baysal anılıyor.

11.05.2016 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında 435 milyon 230 lira değerinde 140 eser kazandıran merhum hayırsever İzzet Baysal anılıyor.

Bolu Valiliği, Belediye Başkanlığı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve İzzet Baysal Vakfınca düzenlenen İzzet Baysal Şükran Günleri etkinlikleri kapsamında Anıt Park'ta gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Bolu Belediyesi Bandosu eşliğinde protokol ve vatandaşlar, Hükümet Meydanı'ndan Bankalar Caddesi'ne kadar "İzzet Baysal'a Saygı ve Şükran Yürüyüşü"ne katıldı.

Bolu Valisi Aydın Baruş, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada, İzzet Baysal'ın adı ve hatırasının kentle özdeşleştiğini söyledi.

Hayırseverin kurduğu vakfın kente 140 eser kazandırdığını anlatan Baruş, şöyle dedi:

"Gencinden yaşlısına kadar bir ilin halkının her kesiminin kalbinde yaşamaya devam eden çok az isim vardır. İzzet Baysal bu nadir isimlerden biridir. O Bolu halkı için yaptıklarıyla ve miras bıraktığı değerlerle vefatının ardından yıllar geçmesine rağmen, halkın zihninde ve kalbinde yaşamaya devam etmektedir."

Baruş, Bolu halkının kendisine miras bırakılan emanete layıkıyla sahip çıktığını, her yıl düzenlenen İzzet Baysal Şükran Günleri'yle de vefasını gösterdiğini dile getirdi.

Etkinlikler kapsamında, Belediye Meydanı'nda ikramlarda bulunuldu.

İzzet Baysal Şükran Günleri çerçevesinde kente dört gün süresince çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement