Jaba İkinci Baharını Yaşıyor - Son Dakika
Yerel

Jaba İkinci Baharını Yaşıyor

Jaba İkinci Baharını Yaşıyor

Bir dönem Türkiye Süper Ligi’nde Ankaraspor, Ankaragücü ve Antalyaspor formalarını giyen ve futbolseverlerin gönlünde önemli izler bırakan Jaba, Azerbaycan macerasının ardından 34 yaşında tekrar Türkiye’ye döndü.

21.09.2015 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir dönem Türkiye Süper Ligi'nde Ankaraspor, Ankaragücü ve Antalyaspor formalarını giyen ve futbolseverlerin gönlünde önemli izler bırakan Jaba, Azerbaycan macerasının ardından 34 yaşında tekrar Türkiye'ye döndü.

Bölgesel Amat Futbol Ligi 10. grupta mücadele eden Kuşadası Gençlikspor'a transfer olan ve asıl ismi Silvino João de Carvalho olan Jaba, Kuşadası Gençlikspor formasıyla lige süper bir başlangıç yaptı ve eski günlerinden örnekler verdi.

Kuşadası Özer Türk Stadyumu'nda oynanan Bölgesel Amatör Lig 10. gruba dahil ligin ilk maçında Kuşadası Gençlikspor, ezeli rakibi Sökespor'u 3-0 mağlup ederken, 3 golü de Jaba'nın atması dikkat çekti. Kuşadası'nda büyük ilgi gören ve attığı gollerden sonra ünlü taklalarıyla taraftarı selamlayan Jaba, " Kuşadası'nda kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Bana büyük ilgi gösterildi. Daha ilk maçtan bunun karşılığını vermeye çalışıyorum. 3 gol atmaktan ziyade, BAL ligine iyi bir başlangıç yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz lig sonunda şampiyon olup, 3. lige yükselmek " dedi.

Kuşadası Gençlikspor Kulüp Başkanı Muşti Demiroğlu da Jaba'nın performansından çok memnun olduklarını belirterek, " Jaba gerçek bir profesyonel. Yaşından dolayı eleştiri almıştık ama Jaba hem profesyonelliği, hem de performansıyla bizleri çok mutlu ediyor. Kendisinden çok memnunuz. Takımın aynı zamanda ağabeyi. Herkese yardımcı oluyor ve attığı atacağı gollerle de şampiyonluk yolunda takımımıza en büyük katkıyı yapmaya başladı " dedi.

FUTBOLA CORİTİBA'DA BAŞLADI

34 yaşındaki Jaba, futbola 2001 yılında Brezilya'nın Coritiba takımında başladı.Kısa boyuna rağmen hava toplarındada başarılı olması ve iki ayağını da çok iyi kullanması dikkat çeken Jaba, 2003 yılında Samet Aybaba'nın isteği üzerine Wederson ve Tita ile birlikte şimdiki ismi Osmanlıspor olan Ankaraspor'a transfer oldu. Attığı gollerle dikkat çeken Jaba, diğer Brezilyalı arkadaşları Gökçek Vederson ve Tita ile birlikte Türk vatandaşlığına başvurdu ve Melih ismini aldı. Jaba 2007 yılında ise Ankaragücü'ne ve daha sonra Azerbaycan liginden FK Bakü ve sonra yine Antalyaspor'a transfer oldu. Tekrar FK Bakü takımına dönen Brezilyalı oyuncu, bu sezon başında ise 3. lige çıkmayı hedefleyen BAL ligi takımı Kuşadası Gençlikspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Jaba İkinci Baharını Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement