Jammerlı, Böcek Savarlı Rektöre İhaleye Fesat Soruşturması - Son Dakika
Güncel

Jammerlı, Böcek Savarlı Rektöre İhaleye Fesat Soruşturması

Jammerlı, Böcek Savarlı Rektöre İhaleye Fesat Soruşturması

Çukurova Üniversitesi'nde yapılan operasyonda "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamasıyla gözaltına alınan 16 kişi adliyeye sevk edildi.

18.06.2012 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi'nde yapılan operasyonda "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamasıyla gözaltına alınan 16 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak, resmi belgede sahtecilik, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, rüşvet, tehdit, görevi kötüye kullanmak" suçunu işlediği yönünde ihbar aldı. Polis bunun üzerine üniversiteyi teknik ve fiziki olarak takibe başladı. Yapılan takip sonucunda iki kez rektör hakkında soruşturma açılması için YÖK'ten izin istendi ancak verilmedi. Polis ise takibe devam etti. Geçtiğimiz hafta rektörlük seçiminin üzerinden 24 saat geçmeden polis rektörlüğe operasyon düzenledi. Rektörün evi ve makamı da dahil 37 adrese eş zamanlı yapılan operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişiler emniyete getirilerek sorgulanırken, çete lideri olduğu ileri sürülen Akınoğlu, savcılık talimatıyla gözaltına alınmadı. Polis soruşturma için 500 sayfalık fezleke hazırlarken yapılan 10 ihalede fesat olduğunu tespit etti. Polis rektöre sorulması için de 40 soru hazırladı. Bu soruların savcılık tarafından adliyeye çağrılıp sorulması bekleniyor.

REKTÖRÜN EVİNDE VE MAKAMINDA JAMMER VE BÖCEK SAVAR ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan aramalarda rektörün evinde 1, iş yerinde 4 jammer, ortam dinlemeyi engelleyen 1 böcek savar ile 1 ses kayıt cihazı ele geçirildi. Rektörün dinlemenin önüne geçmek için bu tür cihazları alıp evine ve makamına yerleştirdiği belirlendi. Ortam dinlenmesini önlemek için de böcek savar yerleştirdiği ortaya çıktı.

Sorgulanan 16 kişi bugün adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında en önde çetenin 2. adamı olan Yapı İşleri Daire Başkanı Nüvit Güney bulundu. Güney'in yanı sıra Yapı İşleri Daire Başkanlığında memur olarak çalışan Emel Soyçelik basın mensuplarına tepki göstererek, "Ben sizinle yarın makamımda konuşacağım. Benim bir suçum yok" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Jammerlı, Böcek Savarlı Rektöre İhaleye Fesat Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement