Jandarma Aracındaki Cinayet Davasında Karar - Son Dakika
Yerel

Jandarma Aracındaki Cinayet Davasında Karar

Kürtün ilçesinde bir kavganın ardından gözaltına alınan Özkan Görmüş'ün, jandarma aracına konulurken öldürülmesine ilişkin görülen davada, tutuklu sanık Cafer Güzel'e 11 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

26.06.2014 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde bir kavganın ardından gözaltına alınan Özkan Görmüş'ün (28),  jandarma aracına konulurken öldürülmesine ilişkin görülen davada, tutuklu sanık Cafer Güzel'e 11 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Giresun E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan sanık Cafer Güzel telekonferans sistemiyle katıldı.

Güzel'in tutuksuz yargılanan eşi Güllü Güzel, öldürülen Özkan Görmüş'ün babası Eyüp Görmüş, annesi Ayşe Görmüş ile "müşteki-sanık" sıfatıyla tutuksuz yargılanan jandarma timinde görevli astsubay Nadir Kutlu duruşmaya gelmedi. Sanık Güzel'in avukatı İsmail Taştan, müştekilerin avukatı Ali Haydar Dereli ve Kutlu'nun avukatı Metin Aslan duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada, o dönemde sanık Cafer Güzel'in oğlu Oktay Güzel ile evli olan ancak daha sonra boşanan Zeynep Güzel'in çocuğunun, maktul Özkan Görmüş'ten olduğuna ilişkin DNA testi okundu.

Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, Nadir Kutlu'nun üstlerinden aldığı emri yerine getirdiği ve olayda bir ihmalinin olup olmadığına dair yeteri derecede bilgi ve belge olmamasından dolayı beraatini, Güllü Güzel'in cezalandırılmasını, Cafer Güzel'in ise Özkan Görmüş'ü haksız tahrik altında öldürdüğünün anlaşılmasından dolayı cezasında indirim yapılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Cafer Güzel'i "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, Güzel'in cezasını, Özkan Görmüş'ün cezasını, haksız tahrik altında öldürdüğünün anlaşılmasından dolayı önce 14 yıla, ardından da mahkemedeki iyi halini göz önüne alarak 11 yıl 8 aya indirdi.

Mahkeme heyeti, jandarma timinde görevli astsubay Nadir Kutlu'nun olayda bir ihmalinin olmadığına hükmederek beraatine, Güllü Güzel'e ise "tehdit, hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından bir yıl 15 gün hapis cezası ile 21 gün adli para cezası verdi. Heyet, Güllü Güzel'in bu cezası için hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

-Olayın geçmişi

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinin Taşlıca köyünde 17 Eylül 2010'da taraflar arasında husumet nedeniyle çıkan kavganın ardından Cafer Güzel (65), jandarma aracına konulan Özkan Görmüş'e (28) tabancayla ateş etmişti. Görmüş, kaldırıldığı Kürtün Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından haklarında dava açılan sanıklardan tutuklu olan Cafer Güzel'e mahkemece, "kasten adam öldürme" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 26 yıl 2 ay, oğlu olan Oktay Güzel'e "tehdit" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçundan 3 yıl 5 ay,  diğer oğulları Tekin ve Fikret Güzel ile kızı Hamide Yiğit'e "tehdit", "hakaret" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından 4'er yıl 8'er ay hapis cezası verilmiş, Güzel'in eşi Güllü Güzel hakkında ise beraat kararı vermişti.

Astsubay Nadir Kutlu'ya 7 bin 875 lira para cezası veren mahkeme, jandarma erler Ercan Güneş, Emrah Arık ve Ramazan Kazan'ın beraatına hükmetmişti.

Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Cafer Güzel hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmaması, beraat etmesi gerekirken Nadir Kutlu'ya ceza verilmesi, ceza alması gerekirken Güllü Güzel'in beraatına hükmedilmesi sebebiyle yerel mahkemenin kararını bu sanıklar yönünden bozdu. Yüksek mahkeme diğer sanıklar hakkındaki hükmü ise onadı. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Jandarma Aracındaki Cinayet Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement