Jandarma Çekildi, İkizdere'de Kayıp Yaşlı Adamı Köylüler Arıyor - Son Dakika
Güncel

Jandarma Çekildi, İkizdere'de Kayıp Yaşlı Adamı Köylüler Arıyor

Jandarma Çekildi, İkizdere\'de Kayıp Yaşlı Adamı Köylüler Arıyor

Rize'nin Kalkandere İlçesi'nde geçen 22 Mayıs'ta, İkizdere Deresi kenarında odun toplarken ortadan kaybolan 77 yaşındaki İsmail Yetimoğlu için Ankara'dan gelen Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ekiplerinin arama çalışması, sonuç alınamaması üzerine sona erdirildi.

21.06.2016 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin Kalkandere İlçesi'nde geçen 22 Mayıs'ta, İkizdere Deresi kenarında odun toplarken ortadan kaybolan 77 yaşındaki İsmail Yetimoğlu için Ankara'dan gelen Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ekiplerinin arama çalışması, sonuç alınamaması üzerine sona erdirildi. Köylüler ise yaşlı adamı bulmak için bölgedeki arama çalışmalarını sürdürüyor.

22 Mayıs tarihinde, odun toplamak için Ormanlı Köyü yakınlarında İkizdere Deresi kenarına inen İsmail Yetimoğlu, ortadan kayboldu. Dere sularına kapılarak kaybolduğu sanılan Yetimoğlu'nu bulabilmek için yapılan çalışmalar sonuç vermedi. Önceki hafta, Kalkandere İlçesi yol ayrımında toplanan 15 kişilik JÖAK timi de botla suya inerek, İkizdere Deresi'nde arama çalışması başlattı. AFAD ekiplerinin de eşlik ettiği ve 3 gün süren arama çalışmaları netice alınamaması üzerine sona erdirildi.

TÜM KÖY SEFERBER OLDU

Arama çalışmalarının durdurulması üzerine İsmail Yetimoğlu'nun yakınları ile onlara destek veren Ormanlı Köyü sakinleri derede arama çalışması başlattı. Su seviyesi azalan dereye giren vatandaşlar ellerindeki sopalarla kayaların altını kontrol ediyor, vadinin her iki yakası boyunca arama yapıyor.

'BABAMI BULANA KADAR ARAYACAĞIM'

Babasını arayan Yakup Yetimoğlu, JÖAK timlerinin çekilmesinden sonra kendilerinin köylülerin de desteği ile arama çalışması başlattığını belirterek, "Kendi mücadelemizi veriyoruz. Devletimizin de desteği oldu ama bir yere kadar. Bir süre sonra tek başınıza kalıyorsunuz. Babamı bulana kadar arayacağım. Devletimizin de yanımızda olmasını bekliyorum" dedi. İkizdere deresi üzerindeki hidroelektrik santralin ikaz ve uyarı yapmadan aniden baraj kapaklarını açması sonucu babasının sulara kapıldığını öne süren Yetimoğlu, "HES şirketleri kafalarına göre suyu bırakıyor, kesiyor. Babam yaşlıydı ve su sesini duyamadı. Yaz aylarında çocuklar dereye iniyorlar. Burada tehlikeler yaşanacak. Birileri bana hiç suçum günahım yokken bir fatura kesti. Sıra bana geldi ve şimdi ben birilerine fatura keseceğim" diyerek olaydan sorumlu tuttuğu HES şirketine yönelik tepkisini dile getirdi.

İsmail Yetimoğlu'nun yeğeni Mehmet Yılmaz da "Evde rahat duramıyoruz, huzursuzluk oluyor. İnip derede arama yapıyoruz. Devletimizde de aradı ama bulamadık. Ama aramaya devam edeceğiz" dedi.

İsmail Yetimoğlu'nun kardeşi Nusret Yılmaz ise derede her gün arama yaptıklarını belirterek, "Bu olay İkizdere'de ilk değil. Bu HES'ler dereyi kurutuyor, sonra aniden büyük bir su geliyor. Yazın herkes bu derenin kenarına iner. Böyle olursa bu üzücü olaylar devam eder" diyerek önlem alınmasını istedi.

- Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Jandarma Çekildi, İkizdere'de Kayıp Yaşlı Adamı Köylüler Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement