Jandarma, Define Avcılarına Göz Açtırmadı - Son Dakika
Güncel

Jandarma, Define Avcılarına Göz Açtırmadı

Mersin İl Jandarma Komutanlığı tarafından kentin tarihi ve kültürel eserlerinin korunması amacıyla başlatılan proje sayesinde, 1 yılda 73 kaçak kazı girişimi önlendi, 137 şüpheli de gözaltına alındı.

30.01.2015 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Jandarma Komutanlığı tarafından kültür ve tabiat varlıklarının korunması amacıyla yaklaşık 1 yıl önce başlatılan proje sayesinde, 1 yılda 73 kaçak kazı girişimi önlendi, 137 şüpheli de gözaltına alındı.

Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan ve 12 Şubat 2014'de uygulamaya konulan proje kapsamında, kentin tarihi ve kültürel eserlerinin korunması amacıyla jandarma ekipleri çalışma yürüttü.

"Mirasına sahip çık, geleceğine umut ol" sloganıyla yürütülen proje çerçevesinde, kültür ve tabiat varlıklarının yoğun olarak bulunduğu ilçe ve köylerde vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik çalışma yapıldı.

Vatandaşların duyarlılığının artırılmasıyla sayısı artan ihbarları değerlendiren jandarma ekipleri, yaklaşık 1 yılda 73 kaçak kazı girişimini önledi. Kaçak kazı yaptıkları gerekçesiyle 137 şüpheli de gözaltına alındı.

Son olarak, Yenişehir İlçe Jandarma Komutanlığınca, Çavak Mahallesi Kafeder Konağı mevkisinde kaçak kazı yapıldığı ihbarı alan ekipler, şüpheliler M.A.K, H.D ve E.B'yi suçüstü yakaladı.

Olay yerinde yapılan aramada, kaçak kazıda kullanılan 1 jeneratör ve 2 hilti ile 7 kazı malzemesi ele geçirildi.

Jandarmadaki işlemlerin ardından 3 zanlının adliyeye sevk edileceği öğrenildi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma, Define Avcılarına Göz Açtırmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement