Jandarma Kaçakçılara Geçit Vermiyor - Son Dakika
Güncel

Jandarma Kaçakçılara Geçit Vermiyor

Jandarma Kaçakçılara Geçit Vermiyor

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 5 aylık sürdürülen takip neticesinde kaçakçılara büyük darbe vurdu.

22.04.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 5 aylık sürdürülen takip neticesinde kaçakçılara büyük darbe vurdu.

Edinilen bilgiye göre, takibi yapılan şahısların örgütlü olarak Karkamış ilçesi sınır hattından temin ettikleri kaçak sigaraları Şanlıurfa, Adana, Osmaniye illeri ile Gaziantep il merkezi ve Nizip ilçelerinde piyasaya sürdükleri ve haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Soruşturma kapsamında bugüne kadar yapılan operasyonlarda toplam 5 şahsın tutuklandığı, 69 bin 180 paket kaçak sigara, 118 kilogram kaçak çay ve 50 kilogram kaçak fıstık içi ele geçirildiği öğrenildi.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı tarafından, 174 jandarma ve 41 emniyet personelinin katılımı ile "5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nda tanımlanan hapis cezasını gerektiren suçlar" ve "Rüşvet" suçlarını işledikleri tespit edilen 22 şahsın yakalanmasına yönelik olarak bugün saat 05.30'dan itibaren Gaziantep il merkezi ile Nizip ve Karkamış ilçelerinde tespit edilen 24 ayrı noktada eş zamanlı olarak yapılan operasyonda ise Gaziantep il ve ilçelerinde 4'ü kamu görevlisi toplam 21 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı, 3'ü yabancı uyruklu (Suriyeli) olmak üzere 4 şüphelinin ise yakalanması için faaliyetlere devam edildiği bildirildi.

Ayrıca, şüpheliler üzerinde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildiği kaydedilirken, yakalanan şüpheliler hakkında yapılan araştırma neticesinde; 3 adet 4733 sayılı kanuna muhalefet, 9 adet 5607 sayılı kanuna muhalefet, 2 adet suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, 4 adet 5015 sayılı kanuna muhalefet, 2 adet rüşvet, 1 adet dolandırıcılık, iflas, 1 adet eşya kaçakçılığı, 1 adet ev ve işyerinden hırsızlık, 1 adet kasten yaralama, 2 adet uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, 1 adet resmi belgede sahtecilik suçlarından toplam 27 adli işlem yapıldığının tespit edildiği öğrenildi.

22 Nisan 2014 tarihli operasyon neticesinde, şüphelilerle ilgili olarak Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı'nca ifade alma işlemine devam edildiği bildirildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Jandarma Kaçakçılara Geçit Vermiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement