Jandarma Kurban Dolandırıcılarını 8 Saatte Buldu - Son Dakika
Güncel

Jandarma Kurban Dolandırıcılarını 8 Saatte Buldu

Jandarma Kurban Dolandırıcılarını 8 Saatte Buldu

Bursa'nın Kestel İlçesi'nde, internette satış ilanı verdiği 4 büyük baş hayvanı satarken sahte çekle dolandırılan M.A.G. adlı çiftçinin başvurusu üzerine özel ekip kurarak harekete geçen jandarma, 8 saatlik bir soruşturma sonucu 2 şüpheliyi yakaladı.

02.10.2014 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Kestel İlçesi'nde, internette satış ilanı verdiği 4 büyük baş hayvanı satarken sahte çekle dolandırılan M.A.G. adlı çiftçinin başvurusu üzerine özel ekip kurarak harekete geçen jandarma, 8 saatlik bir soruşturma sonucu 2 şüpheliyi yakaladı. Bilecik'teki bir ahırda bulunan 4 büyükbaş hayvan da sahibine teslim edildi.

Kurban bayramı öncesi meydana gelen dolandırıcılık olayı jandarmanın takibi sonucu ortaya çıkarıldı. Kestel İlçesi Gölcük Mahallesi'nde oturan M.A.G., 156 Jandarma ihbar hattını arayarak internet üzerinden satış ilanı verdiği 4 büyükbaş hayvanı İ.Ç. ve B.D. adlı kişilere 15 bin 250 lira karşılığı sattığını, ancak aldığı çekin karşılıksız çıktığını bildirerek şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine Bursa İl Jandarma Komutanlığınca oluşturulan özel ekibin yaptığı araştırma sonucu şüphelilerin hayvanları satın almadan 3 gün önce M.G.A. ile cep telefonuyla irtibat kurarak fiyat konusunda anlaştıkları belirlendi. Şüphelilerin kullandıkları GSM hattının Nijerya vatandaşı C.A. adlı bir kişiye ait olduğu, olayda kullanılan aracın Bilecik'in Pazaryeri İlçesinde bulunduğu ve hayvanların da Bilecik'e götürülerek saklandığı tespit edildi.

Özel ekip, aynı gün Bilecik'e giderek İ.Ç. isimli şahsın ahırında yapılan aramada; söz konusu 4 büyükbaş hayvanı buldu. Ahırın bulunduğu evde yapılan aramada da, dolandırıcılıkta kullanıldığı değerlendirilen 5 çek fotokopisi, 2 yazılı senet, 75 boş senet, 3 farklı firmalar adına basılmış kaşe, 3 cep telefonu, 5 vekaletname ve satış sözleşmesi, B.D. adına düzenlenmiş 2 kimlik fotokopisi ile muhtelif isim ve telefon numaralarının yazılı olduğu kağıtlar ele geçirildi.

Jandarmanın 8 saat gibi kısa bir sürede çözdüğü olay sonucu elde edilen büyükbaş hayvanlar sahibi M.A.G'ye teslim edilirken, şüpheli İ.Ç. ile ona yardım eden B.D. adlı kişi gözaltına alındı.

"Dolandırıcılık, Resmi Belgede Sahtecilik ve Borcunu Ödeme Şartını İhlal suçlarından" arandığı tespit edilen şüpheli İ.Ç. sevk edildiği mahkemece tutuklanırken, B.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Jandarma Kurban Dolandırıcılarını 8 Saatte Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement