Jandarma'nın 177. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Jandarma'nın 177. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Jandarma\'nın 177. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Jandarma Teşkilatının 177. kuruluş yıldönümü Adıyaman’da da düzenlenen tören ile kutlandı.

15.06.2016 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jandarma Teşkilatının 177. kuruluş yıldönümü Adıyaman'da da düzenlenen tören ile kutlandı.

Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğünde düzenlenen törene Adıyaman Valisi Abdullah Erin, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Hacı Erdengi, vali yardımcıları, bazı kurum amirleri, şehit aileleri ve gaziler ile askeri personel katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Jandarma Astsubay Üst Çavuş Sibel Akça, Jandarma teşkilatının 177 yıllık tarihi hakkında bir sunum yaptı. Ardından Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin yayınladığı kutlama mesajları okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer, kurulduğu günden bugüne yüce milletimize ve güzel vatanımıza sadakatle hizmet eden Jandarma Teşkilatının 177'inci kuruluş yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

177 yıllık köklü tarihiyle Jandarma teşkilatının kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu belirten Albay Koyuer, "Jandarma Teşkilatı Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini toplamıştır. Jandarma personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Milletimizin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Jandarma Teşkilatı, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında, gece gündüz, soğuk sıcak, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş bundan sonra da olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay İbarahim Koyuer tarafından Vali Abdullah Erin'e Jandarma Teşkilatının anı objesi takdim edildi.

Vali Abdullah Erin, program sonrası şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi. Vali Abdullah Erin, şehit yakınları ve gazilerin masasını tek tek dolaşarak şehit aileleriyle sohbet etti.

Vali Abdullah Erin, burada şehit aileleri ve gazilare hitaben yaptığı konuşmada, "Bugün itibariyle Adıyaman'da göreve başladım. Jandarma'nın kuruluş yıldönümünü tebrik ediyorum. Bu memleketin bekası için en değerli varlıklarını esirgemeyen şehitlerimiz ve şehitlerimizin aileleri önünde saygıyla ve hürmetle eğiliyorum. Sözde değil, gönlümün derinliklerinden gelerek söylüyorum, şehit ailelerimiz başımızın tacıdır. 24 saat gece ve gündüz, bütün kapılarımız, gönlümüz ve bütün imkanlarımız sizlerin emrindedir. Sizlerin taleplerini yerine getirmek bizim boynumuzun borcudur. İç ve dış mihrakların güzel ülkemiz üzerindeki hain planlarının hepsinin farkındasınız. Çok stratejik bir bölgedeyiz. Ama herkes bilsin ki, bu ülkenin bölünecek bir çakıl taşı ile bir karış toprağı yoktur. Ben Mardinli bir ailenin çocuğuyum. Bir tarafı Kürt, bir tarafı Arap ve diğer bir tarafı Çerkez olan bir kardeşinizim. Ama öz be öz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Türkiyeliyim ve Türküm böyle hissediyorum. Bizler etle tırnak gibiyiz. Türk ile Kürdü, Arap ile Çerkezi, Alevi ve Sünniyi birbirinden ayıramayacaksınız. Bir kez daha aziz şehitlerimize cenabı haktan rahmet diliyorum. Onlar, mertebelerin en yükseği olan şahadet mertebesine çıkmışlardır" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Jandarma'nın 177. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement