Jandarma'nın İknası Sonucu Irak'tan Getirilen Çocuk PKK'lı Salıverildi - Son Dakika
Güncel

Jandarma'nın İknası Sonucu Irak'tan Getirilen Çocuk PKK'lı Salıverildi

Jandarma'nın ikna çalışmaları sonucu bir PKK mensubu Irak'ın kuzeyinden getirilerek Siirt Eruh'ta güvenlik birimlerine silahsız olarak teslim etti.

10.04.2014 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jandarma'nın ikna çalışmaları sonucu bir PKK mensubu Irak'ın kuzeyinden getirilerek Siirt Eruh'ta güvenlik birimlerine silahsız olarak teslim etti. Kişi yaşının küçüklüğü nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre bir PKK/PYD mensubu Siirt İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan ikna çalışmaları sonucu ailesi tarafından Irak kuzeyinden getirilerek, Siirt/Eruh Yeniçizmeli Jandarma Karakol Komutanlığına, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim edildi. Bunun üzerine Eruh Cumhuriyet Başsavcılığınca adli tahkikata başlandı. Ancak mahkeme ailesinin getirip teslim ettiği PKK/PYD mensubunu yaşının küçük olması nedeniyle, ifadesinin aldıktan sonra serbest bıraktı. Dün bırakılan Siirtli çocuk tutuksuz yargılanacak.

-TERÖRİSTLER YOL KESİP İŞÇİLERİ TEHDİT ETTİ-

Dün ayrıca Hakkâri'nin Yüksekova İlçesi Yeşiltaş ile Dağlıca Köyleri arasındaki karayolu üzerinde, araçla yol almakta olan bir inşaat şirketinde çalışan beş işçinin yolu, biri silahlı iki bölücü terör örgütü mensubu tarafından kesildi.

Bölücü terör örgütü mensupları tarafından bir süre alıkonan işçiler "Ortaklar köprüsü inşaatına devam etmemeleri, bugüne kadar herhangi bir müdahalede bulunmadıkları, inşaatın devam etmesi durumunda gerekli müdahalenin kendilerince yapılacağı" şeklinde tehdit edildi. Teröristler daha sonra işçileri serbest bıraktı. Yüksekova Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla olayla ilgili adlî tahkikata başlandı.

-ORMANA AĞAÇ KESMEYE GİDEN KORUCU KALEŞNİKOF BULDU-

Dün Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Bağlıca'da Kara Kuvvetleri 48'inci Hudut Tugayı 5'inci Hudut Tabur Komutanlığı Ayna Tepe Yakın Emniyet Üs Bölgesi yakınlarında izinli olarak ağaç kesmeye giden biri geçici köy korucusu üç sivil, ormanda üç adet 7,62 mm çapında sabit dipçikli Kaleşnikof Piyade Tüfeği ile bu tüfeklere ait dört adet boş şarjör ve dört adet deri kütüklük buldu. Vatandaşlar malzemeleri üsse bildirirken Uludere Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda, ele geçirilen silah ve malzeme Uludere İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Jandarma'nın İknası Sonucu Irak'tan Getirilen Çocuk PKK'lı Salıverildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement