Jandarma Teşkilatı'nın Kuruluşunun 177. Yılı - Son Dakika
Güncel

Jandarma Teşkilatı'nın Kuruluşunun 177. Yılı

Adıyaman'da Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 177. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

15.06.2016 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 177. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Bölge Müdürlüğünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Jandarma Astsubay Üst Çavuş Sibel Akça, Jandarma teşkilatının 177 yıllık tarihi hakkında bir sunum yaptı.

Ardından Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin yayınladığı kutlama mesajları okundu.

İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer, törende yaptığı konuşmada, kurulduğu günden bugüne millete ve güzel vatana sadakatle hizmet eden Jandarma Teşkilatının 177'inci kuruluş yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Köklü tarihiyle Jandarma teşkilatının kuruluşundan bugüne milletin engin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu belirten Koyuer, şunları kaydetti:

"Jandarma Teşkilatı Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini toplamıştır. Jandarma personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Milletimizin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Jandarma Teşkilatı, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında, gece-gündüz, soğuk-sıcak, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş bundan sonra da olmaya devam edecektir"

Yapılan konuşmaların ardından İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay İbarahim Koyuer, Vali Abdullah Erin'e Jandarma Teşkilatını simgeleyen bir hediye verdi.

Törene Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Vali Yardımcıları, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanı Hacı Erdengi, şehit aileleri, gaziler ve askeri personel katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma Teşkilatı'nın Kuruluşunun 177. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement