Jandarma Teşkilatının 177. Kuruluş Yılı - Son Dakika
Yerel

Jandarma Teşkilatının 177. Kuruluş Yılı

Çanakkale’de Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 177. yılı nedeniyle tören düzenlendi.

14.06.2016 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 177. yılı nedeniyle tören düzenlendi.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, Emniyet Müdürü Yılmaz Özden ile protokol üyeleri katıldı. İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, konuşmasında, Çanakkale'de yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, terörle mücadele konusunda da son derece özverili bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, "Hiçbir sivil vatandaşın burnunu kanatmadan sadece teröristi bulup onu imha etmek öyle kolay bir iş değil. Yaklaşık 1 yıldır bu mücadele devam ediyor. 7 bine yakın terörist bölgede öldürüldü. Orada tek bir burnu kanayan yada öldürülen bir sivil duydunuz mu? Bu inanılmaz bir başarıdır. Dünyada böyle bir başarı yoktur. Dünyanın en profesyonel polis teşkilatını, jandarma teşkilatını oraya getirin, böyle bir durumda orayı dümdüz eder, ne sivil dinler, ne bina dinler hepsini imha eder çıkar. Peki biz bunu yapamaz mıyız? Elbette ki yaparız. Ama biz oradaki insanımızın burnu kanamasın, oradaki insanımızın tek birine zarar gelmesin diye inanılmaz bir hassasiyetle operasyonlar yürütüyoruz. ve orada hiçbir sivile zarar gelmeden terör imha ediliyor. Evet bizden de şehitler oluyor, bu işin riski var. Çünkü kendi ülkenizin içinde kendi mahallelerinizde kendi vatandaşlarınıza zarar vermeden o sokaklarda yürüyüp böyle bir mücadeleyi ortaya koyuyorsunuz. Hendeklerdeki gizli bombalardan, kamufle edilmiş mayınlardan elbette ki zarar görüyorsunuz. Ama biz bunların hepsini göz önüne aldık. Vatan sevgisi böyle bir şeydir. Vatan için bu millet, her zaman şehit vermiştir, şehit vermekte de hiçbir zaman çekinmez. Çünkü bizim önceliğimiz vatandır. Vatan olmazsa gerisinin olmayacağını hepimiz biliriz. Vatanı korumak için bu insanlar şehit oluyorlar. Bizler bu ülkede özgürce yaşayalım diye şehit oluyorlar" dedi.

Yasadışı göçün önlenmesi konusunda da Jandarmanın etkin rolü olduğunu söyleyen Vali Erkal, "Göçmenle mücadelemizde Jandarmamız son derece başarılı oldu. Bütün kıyı boyunda, diğer illere kıyasla en başarılı çalışmayı bizim Çanakkale jandarmamız yürütmektedir. Yaklaşık 3 aydır, bizim bölgeden karşıdan geçiş sıfır. Tek bir şahıs dahi karşıya geçememiştir. Bunda en büyük pay jandarmanındır. Sonra Sahil Güvenliğin ve polisimizin de bunda katkısı vardır" diye konuştu. Tören, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yılı nedeniyle okullarda düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Jandarma Teşkilatının 177. Kuruluş Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement