Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 177. Yılı - Son Dakika
Güncel

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 177. Yılı

Balıkesir'de Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

14.06.2016 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Balıkesir Alay Komutanlığında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin kutlama mesajları ve jandarmanın tarihçesi okundu.

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ömer Arık, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında jandarmanın iç güvenliğin sağlanmasında önemli rol üstlendiğini söyledi.

Kendileri için halkın huzur ve güvenliğinin ilk sırada yer aldığını ifade eden Arık, şunları kaydetti:

"Bu anlamlı gün vesilesiyle, Jandarma Teşkilatının ulaştığı bugünkü onurlu seviyede emek, gayret ve alın terleri bulunan saygıdeğer komutanlarımıza ve değerli mensuplarımıza müteşekkir olduğumuzu ifade etmek isterim. Bizlere bırakılan bu güçlü ve değerli mirastan dolayı Jandarma Teşkilatı onları daima minnetle yad edecektir. Jandarma Teşkilatının 177. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anar, Jandarma Teşkilatının fedakar personel ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim."

Konuşmanın ardından il genelinde düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve fotoğraf yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Kutlama programına Balıkesir Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Garnizon ve Bakım Okulu Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı Tuğgeneral Şenol Alkış, Erdek Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Alper Yeniel, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, jandarma personeli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 177. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement