Jandarmadan Duygulandıran Hediye - Son Dakika
Güncel

Jandarmadan Duygulandıran Hediye

Jandarmadan Duygulandıran Hediye

Sinop İl Jandarma Komutanlığı tarafından şehit aileleri ve gaziler için cezaevindeki mahkumlara özel olarak yaptırılan 'er nevresimleri' törenle hediye edildi.

23.11.2012 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop İl Jandarma Komutanlığı tarafından şehit aileleri ve gaziler için cezaevindeki mahkumlara özel olarak yaptırılan 'er nevresimleri' törenle hediye edildi. Törende duygusal anlar yaşandı.

Jandarma Misafirhanesi'nde gerçekleştirilen törene Vali Dr. Ahmet Cengiz, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Osman Coşkun, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, İl Müftüsü Yalçın Topçu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay ile şehit aileleri ve gaziler katıldı. İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Osman Coşkun, nevresimlerin Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yatan mahkumlar tarafından yapıldığını söyledi. Coşkun, "Öncelikle şehit ve gazilerimizle görüştük. Kendilerinin bir isteği olup olmadığını sorduk. Ortak olarak herkes askerlikle ilgili bir anı istedi ve belli bir ihtiyacın karşılanmasını önerdi. Bu amaçla er nevresiminin verilmesinin uygun olacağını değerlendirdik. Bu konuda cezaevi müdürümüz yardımımıza yetişti. Bir kısmını elimizde ki ödenekle karşıladık, bir kısmını da cezaevimiz ücretsiz olarak yapmak suretiyle bu faaliyeti gerçekleştirdik. Hediyemizin rengi mavi. Mavi; huzurun rengi. Sizlerin yakınları bizim huzurumuzu sağlamak için şehit oldular, bazıları ise bu gün gaziler. Biz de onlara huzurun rengini barındıran mavi renkli ürünün verilmesini uygun gördük. Kahramanlığı ve hürriyet tutkusunun yanında, milletimizin bir üstün özelliği de sahip olduğu vefa duygusudur. Biz de Türkiye Cumhuriyetini bize emanet eden şehit yakınları ve gazilerimize şükranlarımızın bir nişanesi olarak bugün burada Cüneyt Yarbayımızın ve Cezaevimizin da katkılarıyla hazırlanan asker nevresimlerini takdim etmek üzere toplandık. Türk insanı gazi veya şehit olan atasını en derin duygularla anmaktadır" dedi.

Konuşmasında çağın koşullarına çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmanın ancak tarih bilinciyle mümkün olduğunu belirten İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Osman Coşkun, Türk milletinin her ferdinin, yaşadığı hayatın geçmişte edinilen tecrübelerin bir sonucu olduğunun bilinci içerisinde olduğunu kaydetti. Albay Coşkun; "Savaş alanlarında kazanılmış rütbelerin en büyüğü şehitlik, İkincisi ise gaziliktir. Bu vesile ile şehitlerimizi yüce Türk milleti adına şükranla anar onlara Allah'tan rahmet dilerim. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Tarihinde bu uğurda bir çok insanını şehit ve gazi vermiştir. Unutulmamalıdır ki bulunduğumuz coğrafya tarihin en karmaşık siyasi oyunlarına, en kanlı savaşlarına sahne olmuştur. Dün olduğu gibi bugün de düşmanlarımız içten ve dıştan aziz vatanımızı parçalamak, bağımsızlığımızı yok etmek istemektedirler. Bu vesile ile düşmanlara ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş tüm gazilerimize saygı ve selamlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Törende konuşan Vali Dr. Ahmet Cengiz ise konuşmasında çalışmada emeği geçenleri kutladı. Cengiz, "Komutanımızın bu ince düşüncesi için ben kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Bu hediye maddi anlamdan ziyade, sembolik bir anlamı var. Devlet har zaman şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin yanında. Her vesileyle sizleri unutmadığımızı, sizlerle beraber olduğumuzu göstermek istiyoruz. İyi ve kötü günde sizlerin yanında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmalar ardından şahit ailesi ve gazi yakını 73 kişiye Jandarma armalı 'er nevresimi' hediye edildi. Hediye takdimi sırasında duygusal anlar yanırken, ilk hediyeyi geçen yıl şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halil Özdoğru'nun eşi Nuray Özdoğru Vali Cengiz'in elinden aldı. Özdoğru'nun küçük oğlu annesinden aldığı nevresime uzun süre sarıldı. Geçen ay Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan tankçı er Bülent Yalçın'ın da anne ve babası da şehit aileleri arasında yer aldı. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Jandarmadan Duygulandıran Hediye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement