Erzurum'da Jandarmadan Köy Korucularına İftar - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da Jandarmadan Köy Korucularına İftar

Erzurum\'da Jandarmadan Köy Korucularına İftar

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı, köy korucuları ile Palandöken'deki jandarma sosyal tesislerinde verdiği iftar yemeğinde buluştu.

22.07.2014 11:18  Güncelleme: 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı, köy korucuları ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Palandöken'deki jandarma sosyal tesislerinde düzenlenen iftar yemeğinden sonra koruculara hitaben konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, ister geçici köy korucusu olsun, ister gönüllü köy korucusu olsun, ülkemizde malum sıkıntılar başladığından beri silahlı kuvvetlerin ve devletin yanında olan korucularımı hiçbir zaman kendi personellerinden ayrı tutmadıklarını söyledi.

Son zamanlarda artık koruculara ihtiyaç yokmuş gibi farklı spekülasyonlar üretildiğini belirten Ağaoğlu, bunun doğru olmadığını dile getirdi.

Ağaoğlu, 1990'lı yıllardaki sıkıntılı zamanlarda koruculardan çok büyük destek gördüklerini, bugün de hala görmeye devam ettiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Erzurum ili olarak bize bağlı olan yörük köy korucuları ile beraber aynı şekilde görevlerimizi yapmaya devam ediyoruz. Diğer illerde de bu şekilde arkadaşlarımızın gerekli destekleri ve kıymetleri hala devlet nazarında vardır, bu konuda içiniz rahat olsun. İleride bu koruculuk sistemine bir düzen getirilir mi getirilmez mi onu büyüklerimiz bilir onu biz bilemeyiz ama şu an kanunlar çerçevesinde sizler bizim bir personelimiz olarak birlikte görev yapmaya devam edeceğimizi bilmenizi istiyorum. Sizden isteğim bundan önce olduğu gibi bugünde ilçelerdeki karakol ve bölük komutanlarımızla diyaloglarınızı sürdürmeniz, sıkıntılarınızı mutlaka onlara iletmeniz ve yasalar çerçevesinde elimizden geleni yapacağımızı bilmenizdir." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'da Jandarmadan Köy Korucularına İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement