Japon Bakan Kırşehir'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Japon Bakan Kırşehir'de İncelemelerde Bulundu

Japon Bakan Kırşehir\'de İncelemelerde Bulundu

Japonya İçişleri ve Haberleşme Bakanı Yoshitaka Shindo, Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü’nü ziyaret etti.

11.07.2014 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japonya İçişleri ve Haberleşme Bakanı Yoshitaka Shindo, Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü'nü ziyaret etti.

Vali Özdemir Çakacak ve Kaman Kaymakam Vekili İbrahim Cengiz'in de katıldığı ziyarette, Japon Bakan Shindo ve beraberindeki heyete Kazı Başkanı Dr. Sachihiro Omura tarafından bilgiler aldı.

Bakan Shindo, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Japonya'nın bir hükümet mensubu olarak burayı ilk defa ziyaret ettiğini, müzeyi ve enstitüyü çok beğendiğini söyledi.

Kırşehir Valiliği ve müze yönetimine emeklerinden dolayı teşekkür ettiğini belirten Japon Bakan Shindo, "Bu tesisin devamlılığını sağlamak sizlerin elinde. Buradaki kazı alanı, müze ve enstitüde emeği geçen herkes gurur duymalıdır. Buradaki çalışmalar tüm dünyaya örnek olacak niteliktedir. Hükümetimiz olarak buradaki çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz Ancak, başta Kırşehir Valiliği olmak üzere yetkililerin buraya destek olmaları çok önemli bir husustur" dedi.

Vali Özdemir Çakacak da konuşmasında, Japon yetkilileri Kalehöyük'te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kalehöyük'teki çalışmaların Türk-Japon dostluğunun en güzel örneklerinden birisi olduğunu belirten Vali Özdemir Çakacak, "Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Anadolu Arkeoloji Enstitüsü'nün kurulmasında Japon hükümetinin büyük desteği oldu. Arkeolojik kazı çalışmaları, insanlık tarihi açısından önem taşımaktadır. Kırşehir, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Buradaki kazı çalışmalarında tarihsel ve kültürel değerlerin ortaya çıkması bizleri mutlu ediyor. Valilik olarak 'Japonya Uluslar Arası İşbirliği Ajansı' (JICA) ile yaptığımız işbirliği sonucunda Valiliğimize görevlendirilen Japon Turizm Uzmanı ile birlikte çalışıyoruz. Karayoluyla Ankara'dan Kapadokya'ya gidecek olan turistleri burada ağırlamak istiyoruz. Desteklerinden dolayı Japon hükümetine ve bugün ilimizi ziyaret eden Sayın İçişleri ve Haberleşme Bakanına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Ziyaret, Japon Bakan Shindo ve beraberindeki heyetin Kalehöyük Kazı alanı, Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Japon Bahçesini gezmesi ile sona erdi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Japon Bakan Kırşehir'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement