Japon Gazeteci, Kim Jong-nam'ı "Reformcu" Olarak Niteledi - Son Dakika
Güncel

Japon Gazeteci, Kim Jong-nam'ı "Reformcu" Olarak Niteledi

Malezya'da uğradığı suikast sonucu ölen Kim Jong-nam ile röportaj yapan tek yabancı gazeteci olan Japon Yoji Gomi, Kim'i "reformcu" ve "idealist" olarak niteledi.

17.02.2017 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malezya'da uğradığı suikast sonucu ölen Kim Jong-nam ile röportaj yapan tek yabancı gazeteci olan Japon Yoji Gomi, Kim'i "reformcu" ve "idealist" olarak niteledi.

"Tokyo Shimbun" gazetesi muhabiri Gomi Tokyo'daki Yabancı Muhabirler Kulübü'nde yaptığı konuşmada, Kuzey Kore lideri Kim Jung-un'un üvey ağabeyi Kim'in en büyük hayalinin ülkesinin değişim elçiliği olduğunu belirtti.

Kim ile 2004'de Pekin Havalimanı'nda şans eseri tanıştıklarını aktaran Gomi, Kim ile 2004'ten kardeşinin iktidara geldiği 2012'ye kadar birçok röportaj yaptıklarını ancak daha sonra birbirlerini kaybettiklerini vurguladı.

Gomi, çocukluğu ve gençliğinin büyük bir kısmını Avrupa'da geçiren Kim'in ülkesine ilk kez 20'li yaşlarda bir turla gittiğini söyledi.

Kim Jong-nam'ın Kuzey Kore ekonomisinin ve demokrasisinin reforma ihtiyacı olduğunu sık sık dile getirdiğine işaret eden Gomi, Kim'in reformcu kişiliği nedeniyle babasının ölümünün ardından ülkenin başına geçmemiş olabileceğini aktardı.

Gomi, 2001'de sahte pasaportla Tokyo'ya girmeye çalışırken gözaltına alınan Kim'in tek isteğinin Disneyland'ı ziyaret etmek olduğunu kaydetti.

Gözaltının Pyongyang yönetimini utandırdığına işaret eden Gomi, buna rağmen Kuzey Kore halkının Kim Jong-nam'ı babasının halefi olarak görmeye devam ettiğini dile getirdi.

Kim Jong-nam'ın uğradığı suikast hakkında yorum yapmaktan kaçınan Gomi, genellikle yurt dışına tek başına seyahat eden Kim'in güvenliğinden endişe ettiğine dair izlenim edinmediğini belirtti.

Kuzey Kore'nin eski lideri Kim Jong-il ile Güney Koreli oyuncu Sung Hae-rim'in evlilik dışı ilişkilerinden dünyaya gelen Kim Jong-nam, herhangi bir resmi unvanı olmaksızın yurt dışında yaşıyordu.

Merkezi Güney Kore'de bulunan Chosun TV kanalı, kimliği belirlenemeyen iki kadın ajanın Malezya'daki bir havaalanında Kim Jong-nam'a zehirli iğneyle saldırı düzenlediğini iddia etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Japon Gazeteci, Kim Jong-nam'ı 'Reformcu' Olarak Niteledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement