Japon Gazetecilerin Akçakale Sınır Kapısı'nda Bekleyişi Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Japon Gazetecilerin Akçakale Sınır Kapısı'nda Bekleyişi Sürüyor

Japon Gazetecilerin Akçakale Sınır Kapısı\'nda Bekleyişi Sürüyor

IŞİD’in kaçırdığı Japon gazeteci için istenen fidye ve takas teklifinin kabul edildiği haberleri üzerine Akçakale Sınır Kapısı’na gelen Japon gazetecilerin bekleyişi sürüyor.

29.01.2015 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IŞİD'in kaçırdığı Japon gazeteci için istenen fidye ve takas teklifinin kabul edildiği haberleri üzerine Akçakale Sınır Kapısı'na gelen Japon gazetecilerin bekleyişi sürüyor.

Suriye'de kaçırılan Japon gazeteci Kenji Goto Jogo'nun teslim edilmesi için IŞİD'in istediği fidye ve takas tekliflerinin kabul edildiği haberleri üzerine japon gazeteciler, Akçakale Sınır Kapısı'na akın etmişti. Akçakaleli vatandaşlar, gelişmeleri Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden takip eden japon gazetecilere yoğun ilgi gösteriyor. İlçe halkı Türkçe bilen Japonlarla sohbet ederken, olayı fırsata çeviren çocuklar ise başta Japonlar olmak üzere yerli ve yabancı gazetecilere su satmak için adeta yarışıyor. Bazı Japonların Türkçe bilmemesi nedeniyle iletişim kurmakta zorlandıklarını anlatan çocuklar, işlerin pek iyi olmadığını söyledi.

Haber bültenleri için bölgede bilgi toplayan ve görüntü çeken Japon gazeteciler, görüntülerini geçmek ve canlı yayın yapmak için İHA'ya yoğun ilgi gösterdi.

Bölgede Japon gazetecilerin yanı sıra, çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu da gelişmeleri canlı yayın araçları ile takip ediyor. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Japon Gazetecilerin Akçakale Sınır Kapısı'nda Bekleyişi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement