Japon Geline Türk Usulü Kına Gecesi - Son Dakika
Güncel

Japon Geline Türk Usulü Kına Gecesi

Eğitim için gittiği ABD'de tanıştığı Japon Mina Wong ile yuva kurmaya karar veren Osmaniyeli genç, Kadirli ilçesinde eşine Türk usulü kına gecesi yaptı.

06.10.2014 23:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim için gittiği ABD'de tanıştığı Japon Mina Wong ile yuva kurmaya karar veren Osmaniyeli Hüseyin Hakkoymaz, müstakbel eşine Türk usulü kına gecesi yaptı.

Damadın Kadirli'deki baba evinde düzenlenen kına gecesinde gelinle damat davul ve zurna eşliğinde doyasıya eğlendi.

Yöresel kıyafetler giydirilen Mina'nın eline kına yakıldı, avucuna altın konuldu, elleri kırmızı şalla bağlandı. Kına türküsünün ardından kafasının üzerine konulan kına tepsisiyle yeniden oyna davet edilen Japon gelinin oyunu davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

Damat Hüseyin Hakkoymaz (31), AA muhabirine, İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nü bitirdikten sonra doktora yapmak üzere ABD'nin Kaliforniya şehrine gittiğini ve burada kendisiyle aynı yaşta olan Mina ile tanıştığını söyledi.

Arkadaşlıklarının devamında evlenme kararı aldıklarını ifade eden Hakkoymaz, " Japonya'da doğan ve bir süre önce ailesiyle ABD'ye yerleşen Mina'yı hayvanlarla ilgili çalışma için Kaliforniya'ya geldiğinde tanıdım. Bir süre devam eden arkadaşlığımızı ardından evlenme kararı aldık. Ailelerimizin onayı ile mutluluğumuzu ömür boyu sürdürmek istiyoruz. Çok mutluyuz" dedi.

Hüseyin'i çok sevdiğini belirten Mina da "Japonya'da böyle bir adet yok. Türkiye'de herkes bir araya gelip eğleniyor, bu çok hoşuma gitti, çok mutluyum" diye konuştu.

Baba Recep Hakkoymaz ise oğlunun düğününü görmekten mutlu olduğunu dile getirerek, Japonyalı bir gelininin olmasından ayrıca mutluluk duyduğunu söyledi.

Anne Zülfiye Hakkoymaz, ilk zamanlarda yabancı bir gelinin olmasına alışamadığını, onu tanıdıktan sonra çok sevdiğini ve mutlu olmaları için dua ettiğini kaydetti. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Japon Geline Türk Usulü Kına Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement