Japon Gönüllülere İnternet Üzerinden Eğitim - Son Dakika
Yerel

Japon Gönüllülere İnternet Üzerinden Eğitim

Japonya'da etkin gönüllü grupları lideri olan üç Japon, Türkiye'nin ilk EXPO'sunda da gönüllü olmak için EXPO 2016 Antalya Ajansı'na başvurdu.

21.09.2015 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japonya'da etkin gönüllü grupları lideri olan üç Japon, Türkiye'nin ilk EXPO'sunda da gönüllü olmak için EXPO 2016 Antalya Ajansı'na başvurdu.

Japon gönüllüler Keiko Ueno, Hıdeı Fujii ve Kazuhide Otai'nin başvurusunu kabul eden EXPO 2016 Antalya Ajansı, internet üzerinden gönüllü eğitimine başladı.

İnternet üzerinden 2013'te Kore EXPO'sunda aldığı Antalya broşürünü gösteren Keiko Ueno, yaptığı konuşmada, "EXPO 2016'yı başta sosyal internet ağları olmak üzere Japonya'da tanıtmak istiyoruz" dedi.

Yaşadıkları Osaka'da kendi ülke vatandaşlarını bilgilendirmek istediklerini belirten Ueno, "EXPO 2016'yı hem Japon medyasında tanıtmak hem de sokak ve caddelerde Japonca hazırlanmış harita ve broşürleri dağıtmak istiyoruz" diye konuştu.

İnternet üzerinden ilk gönüllü eğitime EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül de katıldı.

Gönüllü programı uzmanı Esra Karlıova Soysal, ilk eğitimde projenin genel hatlarının anlatıldığını kaydetti.

Soysal, Türkiye dışından 900'e yakın yabancı gönüllünün EXPO 2016 Antalya'ya başvurduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bugün Japonya ile ilk kez internet üzerinden online gönüllü eğitimi ile start verdik. Bu gönüllülerimiz kendi ülkelerinde EXPO 2016 Antalya tanıtımı yapacak. Aynı zamanda oradaki gönüllü ordusunu çoğaltacak çalışmalarda bulunacaklar. Japon gönüllülerimiz bize ilk kez maille başvurdular. Çok heyecanlıydılar. Bugün ilk kez çalışmaya başladılar."

Soysal, internet üzerinden canlı yapılan eğitimde, gönüllülüğün de anlatıldığını anlatarak, "Yurt dışındaki gönüllülerimizden beklentilerimizi ve bize sağlayabilecek katkılar hakkında konuşuyoruz. Projenin devamında da hali hazırda Antalya'da yaşayan EXPO 2016 Antalya gönüllüsü olan yaklaşık 50 yabancıyı da aktive ederek eğitimleri bizzat kendi dillerinde vermelerini sağlayarak daha geniş bir alana yayılmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Japon Gönüllülere İnternet Üzerinden Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement