Japon Lastik Devi Çankırı'da Deneme Üretimine Başladı - Son Dakika
Güncel

Japon Lastik Devi Çankırı'da Deneme Üretimine Başladı

Japon Lastik Devi Çankırı\'da Deneme Üretimine Başladı

ÇANKIRI'da dünyaca ünlü Japon lastik devi Sumitomo tarafından Türk-Japon ortaklığı ile kurulan Rubber Ako lastik fabrikası deneme üretimine başladı.

02.04.2015 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇANKIRI'da dünyaca ünlü Japon lastik devi Sumitomo tarafından Türk-Japon ortaklığı ile kurulan Rubber Ako lastik fabrikası deneme üretimine başladı.

Ankara yolu üzerinde Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) fabrikada ilk deneme üretiminin başlaması nedeniyle düzenlenen törene Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, fabrikanın kuruluşunda katkısı bulunan Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Sumitomo Rubber Industries Onursal Başkanı Tetsuji Mino, şirketin CEO'su Norifumi Fujimoto, Türk Ortağı Ako Lastik Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan ile davetliler katıldı.

2019'DA GÜNDE 30 BİN LASTİK ÜRETİLECEK

Açılışta konuşan Japon şirketin onursal başkanı Mino, fabrikanın deneme üretimi aşamasına geldiğini, bu yılın Temmuz ayında ise tam kapasite ile üretime başlanacağını söyledi. Seri üretime geçilmesinin ardından fabrikanın günlük 4 bin otomobil lastiği üreteceğini ve 2019 yılında günlük 30 bin lastik üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Mino, üretilen lastiklerin ağırlıklı olarak Avrupa'ya ihraç edileceğini, güçlü bir lastik firması olarak bölgenin bir numarası olmayı amaçladıklarını belirtti.

Fabrikada lastik pişirme makinelerinden birinde deneme üretiminin gerçekleştirilmesi için protokol eşliğinde düğmeye basılırken, davetliler heyecanla bekledi. Vali Vahdettin Özcan, Çankırı'da üretilecek ilk lastik için düğmeye basmaktan onur duyduğunu belirterek, "Ne mutlu Çankırılılara, artık Çankırı'yı kimse tutamaz" dedi.

Büyük bir projeyi Çankırı'ya ve ülke ekonomisine kazandırmaktan onur duyduklarını belirten Milletvekili Hüseyin Filiz ise, "Bu yatırımı Çankırı'ya getirmek için yoğun ikna çabalarımız oldu. Yeni kurduğumuz OSB'nin bir çok eksiğini kısa sürede bürokratik engelleri aşarak giderdik ve bugünkü mutlu ana kadar geldik. Japon dostlarımın gösterdikleri anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum. Çankırı'nın bundan sonra yolu açık" dedi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç de Çankırı ile birlikte ülke için büyük bir yatırıma şahit olduklarını dile getirdi. Firmanın CEO'su Fujimoto ise Türkiye'nin 2013 vizyonu yolunda şirketin büyük katkılar sağlayacağını ümit ettiğini söyledi. Protokol, 15 dakikalık lastik pişirme işleminin ardından Çankırı'da üretilen ilk lastiğe imza atarak anı fotoğrafı çektirdi. 516 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirilen ve şu anda yaklaşık 300 kişinin çalıştığı fabrika, Temmuz ayında seri üretime geçildiğinde 500 kişiye istihdam sağlanacak. Fabrikanın nihai olarak tam kapasiteye ulaşmasının ardından 2000 kişinin çalışacağı ifade edildi. - Çankırı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Japon Lastik Devi Çankırı'da Deneme Üretimine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement