Japon Lastik Devi Türkiye'de İlk Lastik Üretimini Yaptı - Son Dakika
Ekonomi

Japon Lastik Devi Türkiye'de İlk Lastik Üretimini Yaptı

Japon Lastik Devi Türkiye\'de İlk Lastik Üretimini Yaptı

Çankırı’da Türk-Japon ortaklığıyla inşa edilen lastik fabrikasında ilk lastik üretildi.

02.04.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı'da Türk- Japon ortaklığıyla inşa edilen lastik fabrikasında ilk lastik üretildi.

Japan Sumitomo Rubber Industries ve Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik AŞ'nin 516 milyon dolarlık yatırımıyla inşaatına başlanan lastik fabrikası tamamlandı. Fabrikada ilk deneme lastiği üretildi. İlk lastik üretimi için düzenlenen törene Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile Japan Sumitomo Rubber Industries şirketi yetkilileri ve fabrika ortağı Abdülkadir Özcan katıldı.

Törende konuşan Japan Sumitomo Rubber Industries Onursal Başkanı Tetsuji Mino, ilk deneme üretimini yapmanın mutluluğu yaşadıklarını ifade ederek, firmanın Temmuz ayında seri üretime geçeceğini anlattı.

Tüm hazırlıklarının Temmuz ayında günlük 4 bin lastik üreterek dünya pazarına sunmak olduğunu ifade eden Başkan Tetsuji Mino, çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

"2 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDECEĞİZ"

Japon lastik firmasının CEO'su Norifumi Fujimoto da fabrikada şu anda 300 kişi çalıştığını, seri üretim aşamasında 500 kişi istihdam edeceklerini, firmanın nihai hedefinin ise 2 bin kişiyi istihdam etmek olduğunu açıkladı.

TÜRK EKONOMİSİNE CİDDİ KATKILAR SUNACAK

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da gerçekleşmesi hayal olan bir yatırımın hızlı bir şekilde kurularak çalışmaya başladığını anlattı. Vali Özcan, fabrikanın Türkiye ekonomisine de ciddi katkılar sunacağının altını çizdi.

GÖÇ TERSİNE DÖNECEK

Fabrikanın kuruluş sürecini anlatan Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, işsizlik nedeniyle başka şehirlere ve yurt dışına çıkan Çankırılıların, bu fabrika sayesinde yeniden memleketine döneceklerini vurguladı.

Filiz, Çankırılıların artık doğduğu topraklarda ekmeğini kazanacaklarını ve yıllardır göç veren Çankırı'nın göçü tersine çevireceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından ilk lastik üretimi gerçekleşti.

Öte yandan Japan Sumitomo Rubber Industries şirketi yetkilileri, Japonların lastik üretiminde kendi geliştirdikleri teknolojiyi kullandıkları gerekçesiyle gazetecilerin üretimden görüntü almasına izin vermedi. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Japon Lastik Devi Türkiye'de İlk Lastik Üretimini Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement