Japonya Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Ko Obata Afyonkarahisar'da - Son Dakika
Politika

Japonya Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Ko Obata Afyonkarahisar'da

Japonya Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Ko Obata Afyonkarahisar\'da

Temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar'a gelen Japonya Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Ko Obata, 'barış süreci' konusunda yaşanan gelişmeleri çok olumlu bulduğunu ifade ederek, "Son yıllarda yürütülen politikalarla çözüme doğru ilerlemesi de son"...

15.07.2013 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar'a gelen Japonya Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Ko Obata, 'barış süreci' konusunda yaşanan gelişmeleri çok olumlu bulduğunu ifade ederek, "Son yıllarda yürütülen politikalarla çözüme doğru ilerlemesi de son derece önemli" dedi.

Japonya Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Ko Obata, Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek'i makamında ziyaret etti. Obata, ziyarette yaptığı konuşmada, 20 yıldır Türkiye'de yaşadığını, Japonya'da Türkoloji bölümünden mezun olduğunu söyledi. Obata, Türkiye'nin 2001 yılından bu yana siyasi ve iktisadi olarak istikrarlı bir yolda ilerlediğini kaydederek, "Bu durum uzun yıllardır Türkiye'de yaşayan ve ülkenizi tanıyan bir Japon olarak beni sevindirmekte" diye konuştu.

Özellikle "barış süreci" konusunda yaşanan gelişmeleri çok olumlu bulduğunu ifade eden Obata, "Türkiye'nin en büyük sorunlarından olan bu konunun son yıllarda yürütülen politikalarla çözüme doğru ilerlemesi de son derece önemli. Bu noktada hükümetinizin politikalarını olumlu bulduğumu da belirtmek isterim" diye konuştu.

"HALKIN SESİNE KULAK VERİYORUZ"

Görüşmede Obata'yla Gezi parkı olayları, anayasa değişikliği, başkanlık sistemi gibi konularda görüşlerini paylaşan Zeybek, Türkiye'nin son yılda demokratikleşme adına çok önemli adımlar attığını kaydetti. Millet iradesinin tecelli ettiği en önemli yerin sandık olduğunu ifade eden Zeybek, "Halkının sesine kulak veren Genel Başkanımız Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye'de artık egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir demokrasi söz konusudur" dedi.

AK Parti İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren görüşmeye, Zeybek'in yanı sıra İl Başkan Yardımcıları Tanıtım ve Medya Başkanı Mehmet Emin Özbayat, Seçim İşleri Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Dış İlişkiler Başkanı Mustafa Özer, Sosyal İşler Başkanı İbrahim Bağçıvandemir, Mali ve İdari İşler Başkanı Semai Kaya katıldı.

Görüşmenin ardından AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, Japonya Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Ko Obata'ya mermerden yapılmış bardak takımı hediye etti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Japonya Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Ko Obata Afyonkarahisar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement