Japonya Büyükelçiliğinden Darende'ye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Japonya Büyükelçiliğinden Darende'ye Ziyaret

Japonya'nın Türkiye Büyükelçiliğinden uzmanlar, yapımı tamamlanan Balaban Kadın Eğitim ve Kültür Evinde incelemelerde bulundu.

19.03.2014 10:32  Güncelleme: 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japonya'nın Türkiye Büyükelçiliğinden uzmanlar, yapımı tamamlanan Balaban Kadın Eğitim ve Kültür Evi'nde incelemelerde bulundu.

Japon hükümetinin finansman desteğinde bulunduğu kültür evini ziyaret eden büyükelçilik uzmanları, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, yaptığı konuşmada, 130 bin dolara mal olan tesise Japonya Büyükelçiliğinin 98 bin dolar katkıda bulunduğunu belirterek, "Öteden beri var olan Türk Japon dostluğu bu tür projelerle daha da pekişiyor. Kadınlarımız bu merkez sayesinde kendilerini daha fazla geliştirmeye başladı. Burada el sanatları başta olmak üzere farklı alanlarda eğitim çalışmalarıyla güzel ürünler tasarlanıyor. Sağlanan maddi desteğin yanı sıra burada üretilen el sanatlarından beğenilenlerin sipariş edilerek Japonya'da satılacak olması projemize ayrı bir değer kattı" diye konuştu.

Balaban Belediye Başkanı Mehmet Kılıçer de Japon hükümetine Darende'ye böyle bir eser kazandırdığından dolayı teşekkür etti.

Kültür evi yapımı projesinin Darende Kaymakamlığı ve Balaban Belediyesi tarafından ortak yürütüldüğü ifade edildi. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Japonya Büyükelçiliğinden Darende'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement