Japonya'da "Bir Günlük İftar da Senden Olsun" Kampanyası - Son Dakika
Kültür Sanat

Japonya'da "Bir Günlük İftar da Senden Olsun" Kampanyası

Japonya'nın başkenti Tokyo'da Türkiye tarafından yaptırılan camide ramazan dolayısıyla hayırseverlerin verdiği iftarda farklı milletlerden Müslümanlar bir araya geliyor.

23.06.2016 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japonya'nın başkenti Tokyo'da Türkiye tarafından yaptırılan camide ramazan dolayısıyla hayırseverlerin verdiği iftarda farklı milletlerden Müslümanlar bir araya geliyor.

Tokyo'nun Şibuya bölgesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 16 yıl önce yaptırılan Tokyo Camisi'nin kültür merkezinde her akşam farklı hayırseverler iftar programı düzenleniyor.

Tokyo Camisi İmamı Muhammet Raşit Alas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanda "Bir günlük iftar da senden olsun" kampanyası düzenlediklerini belirtti.

Hayırseverlerden gelen yardımları kabul ettiklerini dile getiren Alas, bu çerçevede her gün bir yardımseverin iftar programına sponsor olduğunu kaydetti.

İftarların ramazan sonuna kadar devam edeceğini anlatan Alas, üniversite öğrencilerinin iftarlarda gönüllü olarak hizmet ettiğini dile getirdi.

Alas, Tokyo Camisi'ndeki iftarlara hafta içi 400, hafta sonu 500 kişinin katıldığını bildirdi.

Yemekleri İstanbul'dan gelen aşçıların hazırladığını belirten Alas, iftarlara dünyanın değişik bölgelerinden gelerek Tokyo'da yaşayan Müslümanların katıldığını ifade etti.

Alas, camide, iftar programlarının dışında dini konuların ve Müslüman ülkelerdeki ramazan etkinlikleri uygulamalarının anlatıldığı konferansların yapıldığını anlattı.

Tokyo Camisi'nin temeli 1932'de atılmış, inşaat 1938'de tamamlanmıştı. Cami 1986 yılında yıkılınca, Kazan Tatarları caminin arsasını Türkiye Cumhuriyeti'ne hibe etmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1998'de inşası başlatılan cami, 2000'de tamamlanmıştı.

Bayramlaşma programları, düğün merasimleri, sanatsal etkinlikler ve Türkiye'nin tanıtımı programlarının düzenlendiği camide kütüphane, sergi salonları, misafirhane gibi bölümler bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Japonya'da 'Bir Günlük İftar da Senden Olsun' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement