Japonya'dan Özbekistan'a Destek - Son Dakika
Güncel

Japonya'dan Özbekistan'a Destek

TAŞKENT (AA) – Japonya, Özbekistan'da eğitim ve sağlık alanlarında yapılacak 11 proje için 566 bin dolarlık kaynak ayırdı.

02.03.2016 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TAŞKENT (AA) – Japonya, Özbekistan'da eğitim ve sağlık alanlarında yapılacak 11 proje için 566 bin dolarlık kaynak ayırdı.

Hibe ile ilgili anlaşma, Japonya'nın Taşkent Büyükelçisi Fumihiko Kato, Özbekistan Sağlık Bakan Yardımcısı Asilbek Hudayarov ve Halk Eğitimi Bakan Yardımcısı Ulugbek Abruyev tarafından imzalandı.

Konuya ilişkin Japonya'nın Taşkent Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, söz konusu kaynakların, ülkedeki sağlık ocakları ve okulların donatımı ile engellilerin desteklenmesi projeleri için harcanacağı belirtilirken, bu çerçevede Taşkent, Andican, Buhara, Semerkant, Surhanderya ve Kaşkaderya illerindeki sağlık ocakları ile özürlülerin eğitim aldığı okulların modernize edileceği kaydedildi.

Açıklamada, 1995 yılından bu yana Japonya'nın Özbekistan'ın sosyal sektörlerde gerçekleştirilen küçük çaplı projeleri desteklediği kaydedilirken, bu çerçevede şimdiye kadar Japonya'nın Özbekistan'daki sağlık ve eğitim alanlarındaki 350'den fazla proje için 23,4 milyon dolarlık mali kaynak ayırdığı hatırlatıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Japonya'dan Özbekistan'a Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement