Japonya Dışişleri Bakanı Kishida Kırgızistan'da - Son Dakika
Güncel

Japonya Dışişleri Bakanı Kishida Kırgızistan'da

Orta Asya+Japonya Diyaloğu konulu toplantı için Kırgızistan'a giden Japonya Dışişleri Bakanı Fumio Kishida, Kırgız mevkidaşı Erlan Abdıldayev ile görüştü.

16.07.2014 07:50  Güncelleme: 08:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yapılacak "Orta Asya+ Japonya Diyaloğu" konulu toplantı için ülkeye gelen Japonya Dışişleri Bakanı Fumio Kishida, Kırgız mevkidaşı Erlan Abdıldayev ile görüştü.

Dışişleri Bakanlığı binasında bir araya gelen bakanlar Abdıldayev ve Kishida, bölgesel gelişmeleri ele aldı. Heyetlerarası görüşmenin sonunda Kishida ve Maliye Bakanı Olga Lavrova tarafından, Kırgızistan'da yol yapımında kullanılacak araç ve teçhizat yardımını ve Kırgız memurların Jonya'da eğitimini öngören iki anlaşma imzalandı.

Bakan Abdıldayev, Kishida ile düzenlediği ortak basın toplantıda, görüşmelerin açık ve verimli geçtiğini belirtti.

İmzalanan anlaşmalar konusunda bilgi veren Kishida da Kırgızistan ile işbirliği çalışmalarını artırmak istediklerini, bu kapsamda ülkeye, uzun yolların onarımı ve afet konuları için yaklaşık 12 milyar Japon Yeni kredi sağlanacağını kaydetti.

Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan ile Japonya'nın dışişleri bakanlarının katılacağı bölgesel "Orta Asya+Japonya Diyaloğu" konulu toplantı bugün yapılacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Japonya Dışişleri Bakanı Kishida Kırgızistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement