Japonya Heyeti Gaziantep'te - Son Dakika
Yerel

Japonya Heyeti Gaziantep'te

Japonya Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) heyeti, Nizip ilçesindeki çadır ve konteyner kenti ziyaret etti.

15.06.2014 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japonya Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İşbirliği Ajansı'ndan (JICA) bir heyet, Nizip ilçesinde Suriyeliler'in konakladığı çadır ve konteyner kenti ziyaret etti.

Kaymakamı Yaşar Karadeniz'i ziyaret eden heyet üyeleri, kamplarda yaşamlarını sürdüren Suriyelilerle ilgili bilgi aldı. Daha sonra yaklaşık 11 bin Suriyeli'nin barındığı çadır kenti tepelik bölgeden izleyen 12 kişilik heyet, burada fotoğraf çektirdi.

Çadır kente geçen heyet, Dışişleri Bakanlığı temsilcisi Yunus Emre Bayrak tarafından karşılandı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, heyete çadır kentteki idari binada brifing verdi.

Çadır kentteki hastaneyi ziyaret eden heyet üyeleri, hastanede Suriyelilere yönelik verilen sağlık hizmetleri hakkında bilgi aldı. Market ve sosyal tesislerde de inceleme yapan heyettekiler, daha sonra yaklaşık 5 bin Suriyeli'nin barındığı konteyner kenti de gezerek ilçeden ayrıldı.

Japonya heyetine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, Nizip Çadır Kent Müdürü Mahmut Alagöz, Nizip Konteyner Müdürü Halil Kendirci ve AFAD yetkilileri eşlik etti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Japonya Heyeti Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement