Japonya'nın Şirakava Belediye Başkanı Vali Özcan'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Japonya'nın Şirakava Belediye Başkanı Vali Özcan'ı Ziyaret Etti

Japonya'nın Şirakava Belediye Başkanı Kazuo Suzuki ile Sumitomo Rubber AKO Lastik Sanayi üst yöneticisi Norifumi Fujimoto, Vali Vahdettin Özcan'ı ziyaret etti.

08.10.2015 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japonya'nın Şirakava Belediye Başkanı Kazuo Suzuki ile Sumitomo Rubber AKO Lastik Sanayi üst yöneticisi Norifumi Fujimoto, Vali Vahdettin Özcan'ı ziyaret etti.

Vali Özcan, ziyarette yaptığı konuşmada, Türk Japon ortaklığı ile Çankırı'da bir lastik fabrikasının kurulmamasından memnun olduğunu dile getirdi.

Lastik fabrikasında çalışan Japon konuklarına ellerinden geldiği kadar misafirperver davrandıklarını belirten Özcan, "Nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim. Sizinle burada görüşmekten mutluyuz. Biz yaren kentiyiz. Yaren kenti olmanın özelliği kardeşlik, yardımlaşma ve hoşgörüdür. Bunu Çankırı'da Japon misafirlerimiz görüyorlar. Sizi de aynı heyecanla kucaklıyoruz" dedi.

Şirakava Belediye Başkanı Kazuo Suzuki ise kabullerinden dolayı Vali Özcan'a teşekkür etti.

Lastik fabrikasının japonya'da gösterdiği başarıyı burada da göstermesi temennisinde bulunan Suzuki, "Sumitomo Rubber firması 40 yıl önce Şirakava'da kurulmuştu. Şu anda 2 bin kişinin çalıştığı çok büyük bir sanayi alanı oluşturdular. Sanayinin Şirakava'da gelişmesi için ellerinden geleni yaptılar. Daha önce Fujimoto Bey, Şirakava fabrikasının fabrika müdürüydü. Böyle bir geçmişimiz de var. Buraya gelerek hem bu minnet duygumuzu ifade etmek hem de Türkiye'yi görmek istedik" diye konuştu.

Norifumi Fujimoto da Çankırı'da çok güzel bir şekilde ağırlandıklarını kaydetti.

Fabrikanın kuruluş aşamasından beri Çankırı'da bulunduklarını anlatan Fujimoto, "Yaklaşık 2 bin kişiye hizmet verecek lastik fabrikası, ürettiği lastiklerin büyük bölümünü ihraç edecek" dedi.

Fabrikanın yaklaşık 516 milyon dolara mal olduğunu ifade eden Fujimoto, "Fabrikamız 14 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile açılacak. Burada önemli işler yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların sonunda Vali Özcan, Suzuki'ye tuz lamba hediye etti.

Ziyarette İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çıbık, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı da hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Japonya'nın Şirakava Belediye Başkanı Vali Özcan'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement