Jeoloji ve Maden Mühendisleri Emet Bor Tesisleri'ni Gezdi - Son Dakika
Yerel

Jeoloji ve Maden Mühendisleri Emet Bor Tesisleri'ni Gezdi

Jeoloji ve Maden Mühendisleri Emet Bor Tesisleri\'ni Gezdi

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü, Almanya’nın Freiberg Üniversitesi Yer Bilimleri Madencilik Bölümü arasındaki işbirliği ve Afganistan Madencilik Petrol Bakanlığının desteği ile 19 Afgan Jeoloji ve maden mühendisi, Kütahya’nın Emet ilçesinde bulunan bor tesislerinde gezi ve incelemelerde bulundu.

12.08.2016 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü, Almanya'nın Freiberg Üniversitesi Yer Bilimleri Madencilik Bölümü arasındaki işbirliği ve Afganistan Madencilik Petrol Bakanlığının desteği ile 19 Afgan Jeoloji ve maden mühendisi, Kütahya'nın Emet ilçesinde bulunan bor tesislerinde gezi ve incelemelerde bulundu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, öncülüğünde gerçekleştirilen gezi öncesi, ekip Emet Bor İşletme Müdürü Metin Arslan'ı makamında ziyaret etti. Arslan, Afgan mühendislere tesis faaliyeti ve bor madeni hakkında bilgiler verdi.

Düzenlenen proje hakkında bilgiler veren İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, "Bu dünyada ilk defa yapılan bir çalışmadır. Bu proje kapsamında Türkiye, Almanya ve Afganistan ülkeleri olarak ortak yapılan bir çalışma, bu projenin ilk etkinliği ise ülkemizde yapılmaktadır. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak ben bu projenin başından sonuna kadar yanlarında olacağım. Burada dost Afgan maden ve jeoloji mühendisi var. Onlarla artık kardeş gibi olduk. Özet olarak, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Almanya Freiberg Üniversitesi olarak Afganlı mühendislerimizin eğitimlerini üstlenmiş bulunuyoruz. Afganistan'ın kalkınması ve kendi ayakları üzerinde durması madencilik sayesinde olacaktır. Çünkü Afganistan yer altı zenginlikleri olarak çok zengindir. Özellikle lityum kaynakları bakımından dünya birincisidir. Bu bakımdan da Afgan dostlarımızın kendi madenlerine sahip çıkmalarını istiyoruz" dedi.

Bor madeni tesisleri hakkında bilgiler alan Afgan Mühendisler, daha sonra tesis de bulunan açık ocak ve bor fabrikalarını gezerek, bor madeni üretimini yerinde inceleme fırsatı buldular.(MS-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Jeoloji ve Maden Mühendisleri Emet Bor Tesisleri'ni Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement