Jet Fadıl Davasında Mahkeme Caprice Gold da Keşif Yapılmasına Karar Verdi - Son Dakika
Güncel

Jet Fadıl Davasında Mahkeme Caprice Gold da Keşif Yapılmasına Karar Verdi

Fadıl Akgündüz ile kız kardeşi, eniştesi ve yeğeninin Bayrampaşa'daki Caprice Gold ile Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 349 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla yargılandığı davada, Bayrampaşa'daki Caprice Gold'da keşif yapılmasına karar verildi.

02.09.2016 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fadıl Akgündüz ile kız kardeşi, eniştesi ve yeğeninin Bayrampaşa'daki Caprice Gold ile Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 349 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla yargılandığı davada, Bayrampaşa'daki Caprice Gold'da keşif yapılmasına karar verildi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu yargılanan Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut SEGBİS aracılığıyla katıldı. Tutuksuz yargılanan Akgündüz'ün kız kardeşi Avniye Obut ve eniştesi İbrahim Obut ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, 50'yi aşkın müşteki ile tarafların avukatları hazır bulundu.

Söz alan müştekiler, Fadıl Akgündüz'ün proje açılışlarında siyasetçi, sporcu ve tanınmış dini şahsiyetlerle görüntü vermesinin kendilerinde inandırıcı bir etki bıraktığını anlattılar.

"GEÇMİŞ HÜKÜMETLER HEP ÖNÜMÜ KESİYORDU DİYE KANDIRDI"

Söz konusu projelere 600 bin TL kaptırdığını söyleyen bir müşteki, Akgündüz'ün devre mülkü satarken kendisine, "Geçmiş hükümetler hep önümü kesiyordu. Projelerim engelleniyordu. Artık öyle bir sorun kalmadı" dediğini aktararak, Akgündüz'ün bu şekilde müşterilere hükümet desteğinin arkasında olduğu imasında bulunduğunu ifade etti.

"İKNA ETTİLER EŞİME SÖYLEMEDEN 50 BİN TL YATIRDIM"

Projeye 50 bin TL kaptırdığını söyleyen bir kadın müşteki de, tanıdığı bir imamın eşiyle birlikte Mecidiyeköy'deki satış ofisine gittiğini burada dini konuşmalarla ikna edildiğini anlattı. Satış ofisinden çıktıktan sonra kocasına danışmadan aynı gün bankadan çektiği 50 bin TL'yi devre mülk için verdiğini 2 ay kira aldıktan sonra bir daha para alamadığını söyledi.

"GEZİ, 17-25 ARALIK HATTA SOMA FACİASINI BAGANE ETTİ"

Başka bir müştekide devre mülklerden gelen kiraların sekteye uğraması üzerine Fadıl Akgündüz ile bizzat görüştüğünü, Akgündüz'ün kendisine, Gezi Parkı olayları, 17-25 Aralık soruşturmaları hatta Soma faciasının bile kendisini mahvettiğini, kendisiyle uğraşanların ise paralelciler olduğunu söylediğini ileri sürdü.

Bazı müştekiler de projelerden endişe duyduklarını ancak birşekilde ikna edildiklerini söyledi. Bu beyanlar üzerine mahkeme heyeti başkanı, "Bundan sonra din hakkında biri sizden birşey isterse bilin ki o dinsizdir" diyerek uyarıda bulundu.

AVUKATLAR KEŞİF TALEBİNDE BULUNDU

Müşteki avukatları da söz alarak, Bayrampaşa'daki Caprice Gold'da keşif yapılmasını talep etti.

AKGÜNDÜZ'ÜN AVUKATI TAHLİYE TALEBİNDE BULUNDU

Tutuklu sanıkların avukatları da tutukluluğun tedbir oluşunu ve müştekilerin alacak durumlarının düzeltilmesi için müvekkilerinin hür olması gerektiğini iddia ederek, tahliyelerine karar verilmesini talep etti.

MAHKEME CAPRİCE GOLD'DA KEŞİF KARARI VERDİ

Mahkeme heyeti, sanıklar Akgündüz ve Salih Obut'un tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Heyet, inşaatın maliyeti, mevcut değeri, tamamlanmayan bölümlerinin ne olabileceğinin belirlenmesi için Bilirkişi eşliğinde Bayrampaşa'daki Caprice Gold'da keşif yapılmasına hükmetti.

2 BİN 443'ER YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan İddianamede, Akgündüz birlikte yargılanan 4 sanığa 349 müştekiye yönelik "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan ayrı ayrı 698 yıldan 2 bin 443 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Jet Fadıl Davasında Mahkeme Caprice Gold da Keşif Yapılmasına Karar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement