Jet Fadıl İçin Dolandırıcılıktan 2443 Yıl Hapis Cezası İstendi - Son Dakika
Ekonomi

Jet Fadıl İçin Dolandırıcılıktan 2443 Yıl Hapis Cezası İstendi

Dolandırıcılıktan tutuklanan Fadıl Akgündüz'ün iddianamesi hazırlandı. 349 mağdur için ayrı ayrı ceza talep edildi. Jet Fadıl, 2 bin 443 yıla kadar hapis cezası alabilir.

22.01.2016 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayrampaşa'da 'Caprice Gold' ve Maldivler'de 'Caprice Maldivler' projelerinde devre mülk satışı yaptığı kişileri dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan Fadıl Akgündüz hakkında 2 bin 443 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Akgündüz, 21 Aralık 2015'te İstanbul 9'uncu Sulh Ceza Hâkimliği'nce, dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından Akgündüz hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı Nihat Karpınar, Akgündüz'ün "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçu kapsamında cezalandırılmasını istedi. Savcı, 349 mağdurun bulunduğunu belirterek dolandırıcılık suçunun 349 kez işlendiğine dikkat çekti ve Jet Fadıl hakkında toplam 2 bin 443 yıla kadar hapis cezası talep etti.

İMKÂNSIZ PROJELER...


İddianamede Fadıl Akgündüz'ün yanı sıra şirketlerinin ortakları olan ablası Avniye Obut, eniştesi İbrahim Obut ve yeğeni Mehmet Salih Obut da aynı suçlama kapsamında sanık olarak yer aldı. İddianamede, Caprice Gold Bayrampaşa ön ödemeli devre mülk ve Caprice Gold Maldivler'de ön ödemeli devre tatil projeleri kapsamında 349 kişiden para toplandığı ancak sözleşme hükümlerinin yerine getirilmediği belirtildi. Bayrampaşa'daki proje tamamlanmadan Maldivler'deki projeyi satışa çıkararak nakit akışı sağlayan şirketin dolandırıcılık amacıyla kurulduğuna dikkat çekildi. İki projeyi de 'tamamlanması mümkün olmayan projeler' diye nitelendiren savcı, sonuçta her iki projenin de tamamlanmadığını, çok sayıda müşterinin mağdur edildiğini ve paralarının geri ödenmediğini anlattı.

TANJU ÇOLAK'A TAKİPSİZLİK

Tüm şüpheliler hakkında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçundan takipsizlik kararı verilirken eski futbolcu Tanju Çolak hakkında da dolandırıcılık suçundan kovuşturmaya yer olmadığına hükmedildi. Tüm şüphelilerin 2 bin 443'er yıla kadar hapisleri istendi. (Kaynak: Sabah)

Jet Fadıl İçin Dolandırıcılıktan 2443 Yıl Hapis Cezası İstendi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Jet Fadıl İçin Dolandırıcılıktan 2443 Yıl Hapis Cezası İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • 67 GKÇBY: bu adamı çok yatırmazlar çünkü zorla para almadım der yaptığım iş tutmadı, bende mağdur oldum diyecek daha önce çıktıgı gibi 10 1 Yanıtla
  • levent: Bu kazları yoldukça gülüyorum 7 1 Yanıtla
  • zurna: bu ülkede çok çaldığın zaman seni halife yapardı lar.az calarsan cezası çok olurdu biz böyle gördük. yanlislik var bu işte 7 0 Yanıtla
  • şenol: cüppeli hocada kefilim gidin alın diyordu beraber reklamını tanıtımını yapıyorlardı versin hesabını 5 0 Yanıtla
  • Muslim: Dogudan adam mi cikmis ki 1 4 Yanıtla
  • Mll: Gun aydın turkiyede bunun gibi dolu akp sayesinde cogaldi bide bunlar dinci tövbe tövbe bunla obur 4bakanida atın içeri ne oldu o ayakkabı kurumlarındaki dolarlar 4 0 Yanıtla
  • muzaffer: fadil akgunduze bu 349 kisiden hic biri babasinin hayrina para vermemis fadil dolandırıcı ise onlar da dolandırıcı 2 2 Yanıtla
  • sir: Atamazlar arkasinda devlet var kac kisinin dolandir. Bu adam sirketler ya akrablarin yada caycini ozerine onun uzerine birsey yok 2 1 Yanıtla
  • tarafsiZ: helal sana fadil korkma bu ulkede sana bi sey olmaz o kadar sene yasayabilen bir insan yok.. 2 1 Yanıtla
  • JETTTT: JET SAHTEKAR İKTİDAR TARAFINDAN KOLLANDI YILLARCA 2 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Özgür Karabat:
    15:20 Özgür Karabat: "İşinize Gelince Faiz Haram Diyorsunuz. Çiftçiden Alınca mı Helal Oluyor?"

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, AKP'nin çiftçilere verilen Çiftçi Destek Kredilerini esnek faize çevirdiğini ve çiftçilerin yüksek faizle mağdur olduğunu belirtti. Karabat, AKP'nin çiftçilere yönelik tutarsız politikalarını eleştirdi.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.

  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerine Yemlik Desteği Verdi
    15:09 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerine Yemlik Desteği Verdi

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Çifteler ilçesi ve mahallelerinde faaliyet gösteren hayvan yetiştiricilerine yemlik desteği sağladı. Toplamda 25 üreticiye verilen yemlikler, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından teslim edildi.

  • AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol Mal Varlığını Açıkladı
    14:49 AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol Mal Varlığını Açıkladı

    AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Muhammed Emin Demirkol, mal varlığını açıkladı. Demirkol, 8 yıl İl Sağlık Müdürlüğü görevinde bulunduğunu ve başhekimlik yaptığını belirterek, mal varlığına ilişkin bilgileri paylaştı. Mal varlığının içinde bir otomobil, arsalar ve tarlalar bulunduğunu ifade eden Demirkol, nakit kısmını da seçim döneminde harcadığını söyledi.

  • Edirne'de devlet desteğiyle kurulan 40 sera üreticilere teslim edildi
    14:49 Edirne'de devlet desteğiyle kurulan 40 sera üreticilere teslim edildi

    Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Edirne Örtü Altı Üretim Alanlarının Revizyonu' ve 'Sera Kurulumu' projeleri kapsamında kurulan 40 sera, törenle üreticilere teslim edildi. Edirne Valisi Yunus Sezer, törende yaptığı konuşmada kentte üretimin teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Vali Sezer, sera alanlarının genişletilmesi ve seracılığın geliştirilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.


Advertisement