Jetski Batması Sonucu Kaybolan 2 Kişi Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Jetski Batması Sonucu Kaybolan 2 Kişi Kurtarıldı

Jetski Batması Sonucu Kaybolan 2 Kişi Kurtarıldı

Burdur Gölü’nde jet ski batması sonucu kaybolan 1’i adın 2 işi, AFAD Ekiplerinin ve Polis helikopterinin yardımıyla kurtarıldı.

10.09.2016 02:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Gölü'nde jet ski batması sonucu kaybolan 1'i adın 2 işi, AFAD Ekiplerinin ve Polis helikopterinin yardımıyla kurtarıldı. Sağlık durumları iyi olan 2 kişi Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, müşahede altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, 155 Polis İmdat Hattı'nı telefonla arayan bir vatandaş, Burdur merkez Atatürk Mahallesi Halk Plajı iskelesi civarında göl üzerinde bir jet skinin battığını ihbar etti. İhbarın üzerine hemen harekete geçen AFAD Ekipleri, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri olay yerinde arama ve kurtarma çalışması yaptı. Burdur Gölü'nde jet ski batması sonucu iki kişinin kaybolduğu haberini alan Burdur Valisi Şerif Yılmaz ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz olay yerine gelerek ekipleri yönlendirdi. Vali Yılmaz talimatları ile koordineli şekilde çalışan ekiplere Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nden görevlendirilen helikopter de destek verdi. Kurtarma çalışmalarında ayrıca hava ambulansı da çağrıldı. Burdur Gazi Atatürk Stadyumu'na inen helikopteri, Burdur Belediye Meclisi Üyesi Atam Gülcü karşıladı. Gülcü, pilotla birlikte helikoptere binerek, göl üzerindeki arama çalışmalarını yönlendirdi. AFAD Ekipleri, 112 ekipleri, Polis helikopteri ve jet skilerle aranan kayıp şahıslar kısa sürede bulundu. Jet ski ile kaybolan şahısların kimliklerinin İşadamı Gökhan Ç. ve Ayşe Ö., olduğu tespit edildi. Burdur merkez Çendik Köyü ve Suludere Köyü arasındaki kıyıda bulunan G.Ç. ve A.Ö, ambulansa alındı. Sağlık durumları iyi olan G.Ç ve A.Ö, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak müşahede altına alındı. Öte yandan, Göhan Ç. ve Ayşe Ö.'nün, jet skilerinin batmasıyla can simidine tutunarak, kıyıya kadar yüzdükleri öğrenildi. Burdur Gölü'nde bir buçuk saat suda kalan 2 kişinin, sağlık durumlarının iyi olduğu fakat suda fazla kaldıkları için tedbir amaçlı hastanede tedavi altına alındıkları belirtildi. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Jetski Batması Sonucu Kaybolan 2 Kişi Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement