Jimnastik Hareketleriyle Kadına Şiddete Tepki Gösterdiler - Son Dakika
Yerel

Jimnastik Hareketleriyle Kadına Şiddete Tepki Gösterdiler

Büyükçekmeceli kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü’nde yaptıkları jimnastik hareketleri ve yürüyüşle kadına şiddete tepki gösterdi.

25.11.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmeceli kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü'nde yaptıkları jimnastik hareketleri ve yürüyüşle kadına şiddete tepki gösterdi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü münasebetiyle Büyükçekmece Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü anlamlı bir etkinliğe imza attı. Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan jimnastik hareketleri sonrası dövizler ve pankartlar açarak yürüyüş yapan Büyükçekmeceli yaklaşık 150 kadın, 'Kadına Şiddete Hayır' ve 'Kadına Uzanan Eller Kırılsın' gibi sloganlar atarak Büyükçekmece sahili boyunca yürüyüş yaptı. Kadınların tepki göstermek için yaptığı yürüyüş, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Büyükçekmece Jimnastik Kulübü Sorumlusu Ersan Samanlı, "Biz kadınlar olarak Büyükçekmece'de varlığımızı, bütünlüğümüz kadın gücü olarak ortaya koyduk. Kadınlar anne olduğu için dünyanın geleceği kadınların elindedir. Bizler kadınlar olarak gerekli saygıyı ve özveriyi erkeklerimizden bulamıyoruz" dedi.

Büyükçekmece Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü'nde görevli Ceylan Sönmez, "Biz kadınlar bu yürüyüşler ve bu pankartlarla şiddeti durduramayız. Ama en azından insanlar üzerinde farkındalık uyandırabiliriz. Kanunlar üzerinde küçücük bir değişiklik bile yapabilirsek ne mutlu bizlere. Burada toplanan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sabah grubunda kadınlara jimnastik eğitimi veren Sevinç Bayraktar ise, "Bugün özel bir gün olduğu için her sabah yaptığımız hareketlerle farkındalık yaratmak istiyoruz. Arkadaşlarımızı dışarıda toplayarak kadına şiddete hayır diyoruz. Bu yaptığımız jimnastik hareketleriyle sesimi duyurmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Jimnastik Hareketleriyle Kadına Şiddete Tepki Gösterdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement