Jinekolojik Kanser Ameliyatlarına Başlandı - Son Dakika
Sağlık

Jinekolojik Kanser Ameliyatlarına Başlandı

Jinekolojik Kanser Ameliyatlarına Başlandı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açılan Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nde başarılı kanser ameliyatlarına imza atıyor.

09.04.2015 22:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı olarak hizmet veren Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nde rahim kanseri tanısı almış Mediha G. (58) adlı hastaya rahim kanseri ameliyatı yapıldı. Başarılı geçen ameliyat sonrası genel durumu iyi olan hasta taburcu edildi.

"Erken Teşhis Hayat Kurtarıcıdır"

Kanserlerde erken teşhis hayat kurtarıcı olduğunun altını çizen Kadın Hastalıkları ve Doğum Başasistanı Op. Dr. Mehmet Nafi Sakar, Kadınların düzenli aralıklarla muayene ve taramalarını yaptırmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

Günümüzde gelişmiş ülkelerde en sık, gelişmekte olan ülkelerde ise 2. sıklıkta görülen kadın kanser türü olduğunu belirten Op. Dr. Sakar, "Kanserin temel nedeni, bir hücrenin kontrol altına alınamayan üremesidir. Kadınlarda görülen jinekolojik kanserler vulva, rahim ağzı, rahim ve yumurtalık kanserleridir. Bunların arasında en sık görülenler rahim, rahim ağzı ve yumurtalık kanserleridir. Rahim kanseri, endometrium denilen rahim iç zarının kanseridir. Günümüzde gelişmiş ülkelerde en sık, gelişmekte olan ülkelerde ise 2. sıklıkta (1. sırada rahim ağzı kanseri) görülen kadın kanser türüdür. Karşılanmamış aşırı östrojen (kadınlık hormonu), adetlerin erken başlaması, geç menopoz (adetten kesilme), nulliparite (doğum yapmamış olmak), aşırı kilo, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve genetik yatkınlık (aile öyküsü) rahim kanseri için risk faktörleridir" dedi.

Konuyla İlgili konuşan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Doç. Dr Hikmet İyem de, "Doğu ve Güneydoğuda onlarca İle hitap eden bir hastane olduğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz. Birçok dalda hizmet veren hastanemizin özellikli ameliyat çeşitliliğini artırması bize mutluluk veren bir konudur" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Sağlık Jinekolojik Kanser Ameliyatlarına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement